Low budget kattenspeeltjes? je hebt ze al in huis

Gepubliceerd op 11 februari 2019 om 12:21

Sinds kort schrijf ik voor cattish.nl Recent verscheen daar mijn 1e blog. 

 

Met katten in huis weet je dat het nodig is om ze te vermaken. Maar wist je dat katten, ondanks hun eisen, snel tevreden zijn met speelgoed? Eigenlijk heb je al veel speeltjes in huis.

Wc/keukenrol

Als je wc-papier weer op is, kan je ervoor kiezen het rolletje weg te gooien. Maar je kan ze ook opsparen. Een los rolletje is al leuk speelgoed omdat het kan dienen als doosje gevuld met eten. Het is een waar genoegen om te zien hoe je kat moeite doet het eten uit het doosje te halen. Ook kan je enkele rolletjes langs elkaar vastzetten en dan op z’n kant leggen. Hierin kan je dan snoepjes of speeltjes doen (mijn katten houden van veertjes dus die doe ik er in). Dan moeten de katten vissen voor hun beloning en dit triggert het jachtinstinct.

Cadeaulint

Een ander leuk speeltje is cadeaulint. Als ik aan het inpakken ben, moet ik oppassen dat mijn katten er niet met mijn lint vandoor gaan. Het knispert, beweegt leuk doordat het zo licht is en ze kunnen het slepen. Een ideaal speeltje dus. Het is ook leuk om de katten achter het lint aan te laten rennen. Je kan ze laten springen en zo echt tegemoetkomen aan hun jagers behoeften.

 

Oude spijkerbroek

Van twee oude spijkerbroeken kan je zonder moeite een mooi kussen maken. Naai de pijpen dicht iets onder de knieën. Stop vervolgens je broek vol met vulling (watten, dons, stof) en naai er aan de bovenkant een deel van een andere broek op. Vervolgens zou je in de zakken nog kattenkruid kunnen doen of de broek af kunnen werken met een leuke riem. Wij hebben thuis dit als kussen liggen en onze katten gaan vaak bij elkaar “op schoot” liggen. Dit kan ook werken als je katten wil leren om op schoot te komen liggen.


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb