Shadow en Spidey

De 2 die bleven

Op de pagina "dit ben ik" heb je al kunnen lezen dat ik 2 schatten van katten heb.  Namelijk Shadow en Spidey. Graag vertel ik jullie meer over deze 2 lieverds en hun leven bij ons.  Hoe ze bij ons zijn gekomen, hoe de namen zijn ontstaan en welke avonturen ze beleven. Door op een van onderstaande blog te klikken kan je meer lezen. Of ga meteen naar de pagina Shadow en Spidey

Tevens wil ik jullie meer vertellen over ons vrijwilligerswerk als pleeggezin en de diverse kittens voorstellen die ik opgevangen heb. Dit lees je op de pagina: pleegkittens

En natuurlijk wil ik jullie meenemen in de laatste trends op kattengebied. Dat lees je op de pagina: cat's life

Ik heb ook mooie foto's van de katten/kittens die ik bewerk met quotes. Deze kan je hier downloaden.

Shadow Schrijft [4]

Daar is dan alweer het 4e deel van mijn rubriek. Inmiddels heb ik ook mijn eigen site maar dan in het Engels. Geen zorgen. De verhaaltjes zijn hetzelfde als hier maar gewoon in een andere taal.

Lees meer »

Shadow Schrijft [3]

Het vrouwtje is raar bezig. En daarom ben ik haar vanaf de krabpaal aan gaan staren. Ze heeft onze kattenbakken naar buiten gedaan en er staat nu een bak met plastic snippers. We hebben beide geen zin om hier op te gaan. Maar aan het einde van de dag doe ik het toch. Natuurlijk wel op het moment dat ze niet in de kamer is. Op die manier weet ze niet dat ik het was.

Lees meer »

Shadow Schrijft [2]

Het vrouwtje had het voer voor Spidey in de kast gezet. Maar het rook zo ontzettend lekker dat ik het echt heel graag wilde hebben. Daarom heb ik de kast open gemaakt om bij het eten te kunnen. Wat een werk voor een beetje snacken... Maar na het openen van de kast was ik er nog niet. Het zat ook nog in een andere verpakking. Ik heb van alles geprobeerd en heel de verpakking kapot gebeten. Maar het voer kreeg ik niet te pakken.

Lees meer »

Shadow Schrijft [1]

Er is iets geks aan de hand. Al weken lang is niet alleen het vrouwtje thuis, maar ook het mannetje. Ik vind dat wel gezellig hoor. Want ik kan nu heerlijk knuffelen en krijg echt heel veel aandacht. Maar het is ook wel raar. Spidey komt vooral bij het mannetje knuffelen. Het vrouwtje is van mij. Ik heb geluk want zij is heel de tijd beneden. Het mannetje zit meestal achter de deur, daar kunnen we niet bij. 

Lees meer »

De adoptie

Toen op zondag of maandag de kittens online stonden, begon het (lange) wachten. Op de een of andere manier lukte het niet de foto's en het stukje van Shadow goed te versturen... lot?? Mijn vriend was net die week weg toen ik op dinsdag telefoon kreeg. Iemand had interesse in Spidey en/of Sherlock.

Lees meer »

Het begin

In april 2018 hoorde ik tijdens een overleg van ons dierenambulance team Eindhoven, dat er een tekort was aan gastgezinnen voor kittens. omdat we aan de vooravond van het seizoen stonden vroeg de coördinator of er mensen misschien interesse zouden hebben om kittens op te vangen die binnen kwamen bij het asiel. Mijn "ik wil helpen hart" ging sneller kloppen en ik wist dat mijn vriend altijd al kittens had willen hebben. Daarom besloot ik die avond met hem het gesprek aan te gaan. Het helpen en opvangen van deze kittens zou op tijd en liefde na niets kosten. Na een paar weken zouden ze weer weg zijn en mochten we het nu echt niets vinden dan konden we na het 1e nestje altijd nog stoppen. 

Lees meer »

what's cat?! Gezonde kat aanschaffen

Als je een kat aan wil schaffen heb je meerdere opties. Schaf je er een aan via het asiel dan kan je er altijd vanuit gaan dat het een gezonde kat is. Tevens heb je dan vaak 2 weken dierenartsgarantie.

Lees meer »

What's cat?! Speeltijd

Kittens, maar ook volwassen katten, hebben een enorme speeldrang. Spelen is ook goed voor ze en er zit een deel aangeboren gedrag in. Dat ze graag op jacht gaan is dus geen verrassing. Graag vertel ik jullie in dit blog meer over diverse speelgoed soorten die er zijn en hoe ze spelen kunnen uitlokken/stimuleren

Lees meer »

what's cat?! Katten weetjes

Katten zijn eigenaardige dieren. Ze hebben een eigen wil en veranderen nog weleens in gedrag. Dat is ook voor een groot deel wat katten zo leuk maakt. Hieronder deel ik nog wat kattenweetjes met jullie.

Lees meer »

What's cat?! Wat Kost dat?

We zitten thuis en mensen zijn daardoor massaal op zoek gegaan naar een kitten/een kat. Fijn dat dieren een huisje krijgen natuurlijk maar het is wel iets om over na te denken. Niet alleen kost het aanschaffen geld, ook gedurende het jaar ben je geld kwijt aan je nieuwe maatje. En ook tijd is iets wat je ervoor over moet hebben. Maar als je dat allemaal hebt krijg je er vaak veel liefde voor terug. In dit blog ligt ik graag wat meer toe over de kosten van het hebben van een kat als huisdier.

Lees meer »

What's cat?! Past een kat bij mij?

Als je denkt aan het aanschaffen van een kat dan is het belangrijk dat je vooraf goed nagaat of een kat wel echt bij je past. Katten zijn namelijk eigenaardige wezens die vaak echt wel een handleiding hebben. En omdat ze 15 tot 20 jaar leven is het ook verstandig om de toekomt in te kijken. Je deelt tenslotte een groot deel van je leven je woning met zo'n kat.

Lees meer »