DIY

DIY staat voor Do It Yourself (doe het zelf). Ik hou ervan om te knutselen en nog meer van het delen van deze dingen. Hieronder zal ik geregeld een blog plaatsen waarin ik vertel hoe je iets kan maken. Een deel van deze blogs zal ook verschijnen op de site van mijn online tijdschrift You've Got Mail. Daar kan je ook eerdere DIY's teruglezen. 

Papier marmeren

Voor deze DIY moet je even naar de badkamer en door je keukenkastjes. We gaan namelijk aan de slag met scheerschuim en voedselkleurstof. Deze DIY is minder makkelijk als de vorige,  maar een leuke uitdaging. En als het lukt met geweldig resultaat.

Lees meer »

Eenvoudige kaartjes

Het is alweer een tijd geleden dat ik een creatief blog schreef. Daarom ben ik aan de slag gegaan met een eenvoudige DIY die voor een super leuk effect zorgt. Graag leer ik je hoe je zonder al te veel spullen een leuk kaartje maakt.

Lees meer »

Creatief met Moedershobbyshop

Laatst volgde ik voor het eerst een liveworkshop via facebook. In deze tijden van lockdown zoeken we namelijk gewoon naar hoe we onze hobby op een andere manier kunnen uitoefenen. De live workshop die ik volgde was van Moedershobbyshop.

Lees meer »

Lente in mijn blauwe vaas

Een tijd terug heb ik van Parelmoervaas een mooie hoge vaas mogen ontvangen. Hij is oud blauw met gouden accenten en is echt een pronkstuk. De vaas is 68 cm hoog en daarom staat hij echt zijn mannetje in huis. Nu lijkt het me leuk om tips te geven over hoe je de vaas kan aankleden. Je kan er namelijk een plant in zetten maar het is leuk om de vaas per seizoen mee te laten veranderen. Ik zal jullie eerst meer over mijn vaas en Parelmoervaas vertellen en daarna tips geven over opvulling voor de vaas.

Lees meer »

Easy washi verjaardagskaart

Ik heb ontzettend veel washi tape. Om te zorgen dat ik hem wat meer gebruik en op ga maken heb ik enkele DIY's gezocht die heel simpel zijn met washi, en daardoor leuk zijn om even tussendoor of met kinderen te doen.  

Lees meer »

Verven met bubbels

Toen ik op de opleiding onderwijsassistent zat mochten we diverse technieken uitproberen tijden de creatieve lessen. Een van de technieken die ik leuk vond was het verven met bellen. Dit is ook met kinderen heel leuk om te doen! Via creacross 2019 kreeg ik het thema nat voor deze week en dit leek mij een geweldige kans om deze leuke diy met jullie te delen.

Lees meer »

Paperclip vlaggetjes

Deze diy is heel leuk om met kinderen te maken. Hij is eenvoudig, maar ja kan hem uitdagend maken, mocht je dat willen. Zo kan je werken met papier maar ook met folie en een fuse tool. Lekker uitdagend en leuk!

Lees meer »

Carnavals masker

Dit weekend is het feest in het zuiden van het land. Hier in de buurt begint dit voor sommige vanavond al maar voor velen morgenavond. Het is dan skon vrouwkes avond. (een avond alleen voor vrouwen) Voor mannen is er ook wat te doen maar tot 12 uur is het dus apart van elkaar.  Zelf vier ik geen carnaval maar ik kon jullie deze makkelijke carnavalsknutsel niet onthouden. ,

Lees meer »

Stempel maken

Heb je nog een gum liggen? Mooi! Dan kun je met een (aardappelschil)mesje, of als je toevallig een guts in huis hebt, een stempel maken. Leuk, eenvoudig en je hoeft er de deur niet voor uit. Pas wel op voor je handen! Doe je dit met kinderen blijf er dan altijd bij.

Lees meer »

Washi waxinelichtjes

In de vorige DIY zag je misschien deze leuke waxinelichtjes al bij de foto erbij.Dit is weer een easy washi DIY die je makkelijk kan maken. Leuk voor een last minute valentijnsdag cadeautje.

Lees meer »

Maak jouw eigen website met JouwWeb