Luifeltje [1] een kat in het nauw...

Gepubliceerd op 14 september 2020 om 06:53

Kent iemand dit kitten? Loopt al een week bij de luifel rond. Een berichtje op facebook, op vrijdag namiddag maakt mij allert. Een kitten dat rondzwerft... dat hoort niet. 

" Als je hem kan vangen dan kan de dierenambulance/dierenarts controleren op een chip. Dan kunnen ze kijken waar hij thuishoort"  reageer ik op het bericht. Even later heeft ook een collega van de dierenambulance van gereageerd.  Zij heeft een chipreader en gaat wel even kijken. 

 

 

 

Mijn collega ziet het kitten niet en ik geef aan dat ik dan later die dag nog wel even een kijkje neem. Als ik aankom bij cafetaria de luifel zie ik het kitten vrij snel. Wat is hij klein en mager! Die moeten we te pakken krijgen, besluit ik vastberaden.  

 

Maar een kat in het nauw maat rare sprongen en dit kitten was niet zo'n makkelijke. Dat wist ik toen nog niet maar zou ik later ondervinden. Mijn collega komt ook nog even maar we zien al snel dat het kitten te bang is.  Die avond besluit ik voor het eerst dat ik toch een poging ga wagen. 

 

Vrijdag: Mispoes

Als iemand appt dat ze het kitten weer gezien heeft, pak ik een blikje vlees van mijn katten en een draagmand. Op dat moment weet ik nog weinig van het kitten dus heb ik de hoop dat ik hem de mand in kan lokken en dan kan vangen.

Die avond zit ik 1,5 uur buiten te wachten. Het kitten snoept van het eten wat voor de mand ligt. Loopt er een paar keer kmheen en zet voorzichtig zijn 1e stapjes erin. 

Maar als ik te dichtbij kom schiet hij weg. En hoe stil ik het ook probeer, hij heeft een geweldig gehoor. Op een gegeven moment zit ik op 2 -1,5 meter afstand. Hij kijkt me aan en gaat door met zijn zoektocht. Mijn schoenen heb ik uitgedaan en een stukje verderop neergelegd. Misschien dat ik dan beter kan sluipen....

Het kitten loopt er naartoe en ruikt er wat aan. Daarna loopt hij weer naar de mand en jat mijn handdoek eruit. (Daar stond het eten op dus ook dit jat hij mee.)

Het is een slim kitten, dat is wel duidelijk.  En na 1,5 uur geef ik mijn vangactie voor die dag op.

Zaterdag: Juiste materialen

Op zaterdag doen mijn collega en ik een nieuwe poging.  Dit keer met een echte vangkooi waardoor het een stuk makkelijker zou moeten gaan.

Maar zoals gezegd  dit kitten is slim. Als wij aan de ene kant de vangkooi plaatsen dat komt hij in de buurt, maar wordt het hem te gevaarlijk dan zoekt hij gewoon weer de frietjes op het terras op.

Vangkooi aan de andere kant en het kitten zit vooral aan kant 1. Dit wordt er een van de lange adem. Dat is wel duidelijk.  

Na 3 uur wachten en het kitten al een half uur niet gezien te hebben, besluiten we om het voor die avond op te geven. We hebben het kitten luifeltje gedoopt en hopen vurig dat we hem nog wel krijgen. Dus besluit ik om op zondag terug te gaan. 

Zondag: Sardientjes

De eerste 2 dagen hebben we het kitten met voer wat we in huis hadden gelokt... hij reageerde maar we kregen hem niet. Dus op dag 3 is het tijd voor een sterker lokmiddel: sardientjes. 

Als je vind dat kattenvoer stinkt dan moet je nooit een blikje sardientjes openmaken. Wat is dat vies! Het kitten ruikt het en al snel begint hij het neergelegde spoor te volgen. 

Hij stapt even de kooi in. Maar i.p.v. dat hij het daar opeet en doorloopt voor meer, loopt hij met wat eten in zn mond de kooi weer uit en eet het bij zijn bosjes op. Dit herhaalt zich een paar keer en na een tijdje wil ik het opgeven.

Maar dan hoor ik plots de kooi dichtklappen. Blijdschap komt in mij op maar die is van korte duur. Want het kitten zie ik geschrokken weglopen bij de kooi. Het bengeltje heeft hem van buiten dicht laten klappen...  

Ik zet de kooi open, en hij komt terug. Hij gaat langs de buitenkant hengelen dus besluit ik om mijn shirt over de kooi te  hangen... daar zit ik dan, in het donker bij een cafetaria zonder schoenen, in mn hemd... je moet er wat voor over hebben.

Maar vanavond hoef ik het niet meer te proberen want hij weet hoe het werkt. En dus geef ik het na 1,5 uur op.

Wordt vervolgd 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb