Ons huishouden

Gepubliceerd op 5 februari 2019 om 07:40

Dit is de 1e keer dat ik een tag invul.  Dit is de huishoudtag en zoals jullie dat misschien al wel weten is het vooral mijn vriend die het huishouden doet. Toch doe ik her en er wel iets en het leek me leuk om deze tag in te vullen.

 

De was

Mijn vriend doet de was. Dit gaat niet altijd goed en zo hebben we ooit roze was gekregen.  Maar ik help hem zo goed als ik kan. Dus deze vragen zijn voor mij enigszins te beantwoorden.

 

Droger of waslijn?

Wij hangen heel veel aan het droogrek. Heel soms hebben we iets wat dan in de droger moe maar het meeste hangen we uit. Ons beddengoed gaat wel in de droger. de handdoeken soms. DIt ligt eraan hoeveel was we hebben. 

Sorteren of alles bij elkaar?

Het lan is alles te sorteren. Ik ben van mening dat handdoeken en ondergoed samen kunnen, maar mijn vriend wil het liever apart.  Een eer is het niet goed gegaan en toen hadden we roze ondergoed

1 soort wasmiddel, of verschillende soorten wasmiddel?

Ik denk dat we alleen robijn hebben als wasmiddel. Maar wel af en toe een andere wasverzachter erbij.

Een wasdag, of elke dag een wasje? 

Onze wassen zijn vaak in het weekend. Heel soms een keer tussendoor maar dit is dan vooral als het in het weekend niet gelukt is.

Kleding strijken, ja of nee?

Een dikke nee. Ik hou totaal niet van strijken en mijn vriend ook niet.

 

Koken

Het koken is een van de dingen die ik doe. Ik ben degene die het meeste thuis is en meestal ben ik ook beneden dus denk ik er als eerste aan. Heel soms kookt mijn vriend een wokmaaltijd. Die eet hij dan op en ik heb dan iets anders. 

 

Makkelijk of culinair?

Omdat ik het koken doe, moet het lekker makkelijk zijn. Dat hele culinaire stuk is niet voor mij weggelegd. 

Weekboodschappen of meerdere keren per week?

We doen 1x per week boodschappen. Ik ben degene die het lijstje maakt voor het avondeten. Vervolgens vult mijn vriend het aan en dan bestellen we het. Dit doen we sinds een paar maanden om het voor mij makkelijker t maken. Als het geleverd wordt dan ruim ik alles op.  En dan is het weer gebeurt.

Vaak hetzelfde per week, of vaak nieuwe dingen?

Omdat ik een slechte eter ben, hebben we vaak hetzelfde in de week. Dit proberen we wel te variëren, maar dan maar met kleine aanpassingen. 

Eten bewaren of weggooien?

We bewaren heel veel. Vaak hebben we een restjesdag, waarbij we dingen opmaken. Wat er aan groente of brood niet op gaat, gaat naar de konijnen. En als we kip schoonmaken dan gaan de restjes in kokend water om vervolgens naar de katten te gaan.

Aan tafel eten of op de bank?

Het doel is om aan tafel te eten. Helaas is het 9 van de 10 keer zo dat we op de bank zitten. Dit is een stukje onze gewoonte en een stukje omdat we vaak niet aan tafel kunnen eten omdat ik daar dan nog aan het knutselen ben. 

 

Poetsen

Iedere zaterdag komt of mijn moeder, of die van mijn vriend helpen. Die doen qua poetsen het meeste. Wel helpen mijn vriend en ik dan mee. Maar met zijn burn-out en mijn autisme is dat niet altijd even makkelijk.

 

Stofzuigen of Swiffer?

In het weekend stofzuigen en dweilen we. Door de weeks vegen of dweilen we alleen als het echt nodig is. 

Kant en klare doekjes, of zelf een sopje maken?

We maken altijd zelf een sopje. Al heb ik wel wat kant en klare doekjes in huis, bijvoorbeeld om tussendoor even vlug het toilet te doen. 

Zelf ramen lappen of door de glazenwasser?

Mijn schoonmoeder lapt onze ramen. Dit doet ze goed en secuur. Ik durf bijna te zeggen dat ze het beter kan dan een glazenwasser. 

 

Overig

Iedere dag je bed opmaken, of laten voor wat het is?

In de ochtend slaat mijn vriend het dekbed terug. Ik moet hier ook aan proberen te denken maar dit wil me niet altijd lukken. Daarom doet hij het vaak.

Met de hand afwassen of vaatwasser?

Dan gaan we toch echt voor de eenvoud en dus de vaatwasser. Afhankelijk van welke maaltijden we hebben, draait hij meerdere keren per week. 

Opgeruimd huis of rommelig huis?

Ikzelf vind dat het al weer een stuk netter is geworden dan dat het ooit was. Echter mag het volgens mijn vriend nog netter. Tja dat krijg je als je samenwoont. Dan zal het altijd iets anders zijn. 

Wie doet het huishouden, jij of je partner?

Dit heb ik al aangegeven gedurende deze vragenlijst. Het is vooral mijn vriend maar soms lukt het mij te helpen. 

 

Ik geef deze huishoud tag graag door aan volgende bloggers:

Nora van https://www.pingetest.be/

Laura van https://www.lekkerplan.nl/ 

Elisabeth van https://elisabethsfavorieten.nl/ 

P.S. De tag is oorspronkelijk verzonnen door Twinkelbella

Reactie plaatsen

Reacties

Krystle
5 jaar geleden

Nee, hier wordt ook nooit gestreken heb er wel één, maar die ligt te verstoffen! En een vaatwasser is bij ons thuis echt een must.

Janet
5 jaar geleden

Interessant om te lezen hoe anderen het huishouden aanpakken. Ik scheid mijn was ook altijd en gebruik altijd hetzelfde wasmiddel. Ik neem me eigenlijk altijd voor om wekelijks boodschappen te doen, maar lukt me toch nooit en kom ik dagelijks bij de winkel.