Pasta a la Laura

Gepubliceerd op 27 januari 2019 om 07:20

Zoals gezegd zal ik wat recepten delen die makkelijk zijn en niet teveel 'aparte' ingrediënten bevatten.

Vandaag recept 1: Pasta a la Laura.

Ingrediënten

Deze ingrediënten zijn genoeg voor 3 maaltijden. 

Gerecht

  • Vlinderpasta (250-300 gram)
  • Mager rundergehakt (300 gram)
  • Gehaktsaus (pasata fijn of een andere saus naar keuze)

Garnering

  • Strooikaas
  • Sla
  • Wortels in reepjes

Optie

  • Bouillon blokje
  • curry
  • Gehakt kruiden

Aan de slag

Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Zelf voeg ik altijd een bouillonblokje toe om de pasta net iets meer smaak te geven. 

 

Bak tijdens het koken het gehakt en kruid dit ook. Zorg ervoor dat je de klomp gehakt kleiner maakt door met je spatel deze uit elkaar te halen tijdens het bakken.  Het gehakt moet niet meer rood zijn.

 

Voeg de saus toe en laat deze even mee warm worden. Hij hoeft niet te koken. (pas op want dit kan spetteren)

 

Draai je vuur laag en giet de pasta af. Schep wat pasta op een bord en leg hier wat gehakt/sausmengsel bovenop.  

 

Strooi wat kaas om de saus heen zodat je een mooie cirkel krijgt op je pasta. 

 

Leg bovenop je gehakt/sausmengsel wat reepjes van de sla en dan enkele worteltjes.

 

Eet smakelijk!

 

Mijn vriend vind onze saus altijd wat flauw. (Ik kan zelf niet tegen kruiden) Voor hem staat dan ook de curry op tafel zodat deze door de saus heen kan. 


Reactie plaatsen

Reacties

Laura
5 jaar geleden

Ik ben zo iemand die eerst weer de gesmolten kaas van de saus af eet vooraleer aan de rest te beginnen, haha! Smakelijk!

Manon
5 jaar geleden

Love een goed bordje pasta. Persoonlijk zou ik zelf wel wat meer kruiden toevoegen.