Een beurs? Geen stress maar relax.

Gepubliceerd op 20 november 2019 om 14:52

Naar een beurs gaan is voor velen een dagje ontspanning. Voor mensen met een (on)zichtbare beperking is dit, hoe leuk ze de beurs ook vinden, vaak ook een stresspunt. Maar of je nu een (on)zichtbare beperking hebt of niet… Een beurs is vermoeiend.  In dit artikel geef ik je graag wat tips om een dagje naar de beurs tot een succes te maken. Deze tips kan je op alle beurzen gebruiken maar onderaan dit artikel zal ik nog wat specifieke tips zetten voor Margriet Winterfair omdat ik daar komende week naar toe ga.

Plan je bezoek.

Als je vooraf even de tijd neemt om je bezoek te plannen, scheelt dit een hoop stress en chaos op de dag dat je naar de beurs gaat. En de voorpret is minstens zo leuk als de dag zelf. maak met je vriendinnen van dit moment een gezellige middag. Met wat koffie/thee en wat lekkers. Dat is pas echt genieten! Bij het plannen van je bezoek kan je over de volgende dingen al nadenken.

 

 • Pak de plattegrond erbij en de lijst met deelnemers. Welke deelnemers wil jij bezoeken? Zorg ervoor dat je deze al op de plattegrond aangeeft. Vaak staan de deelnemers op de site van de beurs omschreven en verdeeld in diverse categorieën. Dit maakt het makkelijker om gericht te zoeken/plannen.
 • Maak een looproute. Als je weet waar je naartoe wil is het slim je route te bepalen. Waar op de site deelnemers vaak op een logische volgorde staan is dat op de beursvloer een ander verhaal. Om te voorkomen dat je van hot naar her loopt of dat je constant loopt te zoeken is het slim om vooraf een route te bepalen.
 • Bedenk ook al welke workshops je zou willen doen. Vaak kan je deze vooraf al reserveren, dit is ook slim om te doen want dan weet je dat je een plekje hebt. Wees er wel snel bij want sommige workshops zitten zo vol.
 • Bezoek de beurs op een doordeweekse dag. Deze dagen zijn vaak rustiger dan het weekend. Als de mogelijkheid er is om op een dinsdag, woensdag of donderdag te gaan dan is het handig daar gebruik van de maken. Maandag en vrijdag zullen mogelijk wat drukker zijn omdat deze makkelijk aan het weekend vast te maken zijn.

De dag van je bezoek

Op de dag van je bezoek wil je natuurlijk ook alles op rolletjes laten lopen.  Je wil de drukte voor zijn en nog wat leuks doen op de beurs. Je wil dingen kopen maar niet heel de tijd met een zware tas lopen. De tips hieronder helpen om je dag op de beurs fijner te laten verlopen.

 

 • Start achterin. Veel mensen beginnen bij het begin en werken zo de beurs naar achteren af. Als je dus in de rust wil beginnen, is het slim om eerst naar achter te lopen. Aan het eind van de dag zal het over heel de beurs wat drukker worden en het laatste uur neemt dit wat af.
 • Je jas kan je gerust in de garderobe achterlaten. Vaak is het op een beurs warm dus heb je je jas echt niet nodig. Ben je een koukleum? Zorg dan voor een vestje zodat je dat kan dragen en als het echt te warm is, uit kan doen. Een vestje berg je makkelijker op dan een jas.

 

 • Vaak zie je op beurzen dat mensen met een trolley lopen. Dit is echter voor andere bezoekers heel vervelend, voor standhouders onoverzichtelijk en bij drukte niet handig. Maar met een schoudertas zijn je schouders en rug niet blij… Neem een goede rugzak mee en wat losse tasjes. Vaak kan je je aankopen bij een bepaald punt tegen betaling in bewaring geven. Zo kan je nog even verder shoppen zonder een zware tas te sjouwen.
 • Iets leuks gezien maar twijfel je nog of je het wil hebben? Noteer het nummer van de stand of zet er een aantekening bij op je plattegrond. Op die manier weet je dat je daar aan het einde van de dag nog terug moet. Zo heb je rustig de tijd om even na te denken of dit echt is wat je wil. Maar weet wel dat stands geen oneindige voorraad hebben. Dus als je later terug gaat is er een kans dat het product is uitverkocht.
 • Op veel beurzen kan je pinnen, maar niet overal. Het is dus slim om voldoende contant geld mee te nemen. Ook hebben niet alle standhouders een pinapparaat bij zich. Vaak wordt dit via social media wel gecommuniceerd.
 • Het is sowieso slim om een vooraf bepaald budget mee te nemen. Op die manier geef je niet veel te veel uit aan al die leuke dingen die je ziet. en vraag je bij alles af: Heb ik al zoiets? Moet ik hierover een smoesje naar mijn man vertellen (Vooral van toepassing bij creatieve beurzen), Ga ik hier echt iets mee doen?
 • Zeker weten dat de spulletjes die jij wilt hebben aanwezig zijn? Vaak is er de optie om vooraf in de webshop te bestellen en het op de beurs op te halen. Zo ben je er zeker van dat jij hebt wat je wilt en hoef je geen verzendkosten te betalen.

Margriet winterfair

Komende woensdag ga ik naar Margriet Winterfair. Deze beurs heeft enkele speciale acties/handigheidjes waar ik jou als lezer echt even op wil wijzen. Je hoeft er niets mee te doen, maar dan kan je niet zeggen dat ik ze niet met je gedeeld heb...

 • Als je extra van je dag wil genieten kan je een upgrade aan je kaartje toevoegen. Je kan dan danken aan een lunch of bijvoorbeeld een Bossche bol met koffie. Je krijgt dan meestal een korting op de eigenlijke prijs en dat is toch weer mooi meegenomen. 
 • Mocht je geen tijd hebben gehad om een looproute te bepalen of mocht je gewoonweg alles willen zien? Volg dan de speciale lijn die op de plattegrond en het tapijt staat. Deze lijn zorg ervoor dat je alles op de beurs kan zien. Er zijn meerdere beginpunten dus ook hier kan je wat verder naar achter beginnen.
 • Wil je nog meer uit je dag halen? Dan kan je een VIP-kaart kopen. Op die manier heb je diverse extra's en eerder de mogelijkheid je aan te melden voor een workshop. Helaas zijn voor dit jaar de VIP-kaarten uitverkocht, zorg er dus volgend jaar voor dat je er optijd bij bent.
 • Op de site van Margriet Winterfair hebben ze een handige rubriek. Namelijk: "Handig om te weten". Hier kan je het antwoord vinden op veel vragen die je kan hebben rondom de beurs. 
 • Op veel beurzen geven ze ook een eigen tas uit. Zo ook bij Margriet winterfair. Iedere bezoeker krijgt gratis een Margriet Winterfair shopper, die op te halen is bij de shopperbali. Hier kan je je aankopen in doen maar je kan hem ook bij Scoupy laten vullen voor 6 euro en dan nog 1.50 cash back vragen.  

Mijn laatste tip is eigenlijk het belangrijkste. Geniet vooral en luister naar dat stemmetje in je hoofd. Als je denkt even rust nodig te hebben, ga dan even rustig ergens zitten. En als jij vind dat je jezelf een keer goed mag verwennen, dan zal je dat vast wel verdiend hebben. Heb vooral plezier met je vriendinnen en maak er een toffe dag van.

 

Liefs,

Laura


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.