Margriet Winterfair: Het gezelligste winterfeest…

Gepubliceerd op 13 november 2019 om 17:51

Margriet Winterfair is inmiddels een begrip in Nederland. Een fair die draait om sfeer, ontdekken, beleven en vooral genieten van een dagje weg in eigen land. Het ultieme uitje zo net voor de feestdagen. En hoewel ik hier al vaak over gehoord had en ook vaak gedacht het te gaan, is het er nog nooit van gekomen deze fair te bezoeken.

Niet meer plannen, maar doen.!

Dit jaar komt daar echter verandering in. Samen met mijn moeder ga ik op 27 november naar de Brabanthallen in Den Bosch om daar te genieten van als het moois dat deze fair te bieden heeft. En dat is nogal wat als ik het programma op de site mag geloven.  Of je nu houdt van livemuziek, interviews, workshops of modeshows. Ben je een shopper, stille genieter of creatieveling. Je kan je hart ophalen bij deze diverse en uitgebreide fair. Graag wil ik jullie meenemen in mijn proces van voorbereiden voor deze fair. Wat kan je er doen? Wie komen er optreden? En wat staat er zeker op mijn lijstje om te bezoeken?  Want ook al zijn de feestdagen nog “ver” weg… Het genieten kan nu al beginnen.

Wat is er te beleven?

Natuurlijk kan je lekker shoppen op Margriet Winterfair. En ook genieten van de sfeer, ideeën opdoen en lekker eten behoren tot de mogelijkheden. Maar er is nog veel meer te beleven, zien, horen en doen. Margriet Winterfair prikkelt al je zintuigen en maakt je klaar voor de feestdagen.

Optredens en interviews

Zo zijn er op Margriet Winterfair iedere dag meerdere optredens en interviews te bezoeken. Zo komen onder andere Thomas Acda, Alain Clark en De 3JS optreden in het Margriet Theater. Lekker swingen en losgaan is dus zeker mogelijk op deze fair. Zelf kijk ik uit naar het optreden van Thomas Acda. Ik heb hem in de musical “Fiddler on the roof” gezien en dat was genieten. Dus wat extra muziek van deze oude rot in het vak… Daar maak ik tijd voor vrij.

Ook zijn er diverse huiskamerconcerten bij te wonen in het Margriet Huis. Iedere dag komt hier een andere artiest met een andere stijl. Van jazz tot soul of pop, alles komt voorbij. Even ontspannen in een huiselijke sfeer. Bijkomen van de drukte op de beurs en de boel de boel laten. Dat is zeker mogelijk met deze pareltjes. Kijk snel op  Margriet Winterfair - huiskamerconcerten  voor meer informatie over de artiest van die dag.

Ben je meer in voor het luisteren naar wat de columnisten van Margriet te zeggen hebben? Iedere dag worden er prangende vragen beantwoord in de interviews die gepland staan. Waar halen deze schrijvers hun inspiratie vandaan? Hoe komen ze tot de verhalen en waar schrijven ze liever niet over? Tevens zijn deze en andere schrijvers er om te signeren en meer informatie te geven/voor te lezen uit eigen werk. Neem jij jouw te signeren boek mee? Kijk dan vooraf op Margriet Winterfair - columnisten om te zien welke schrijvers er zijn.

Lekker aan de slag

Zo’n dagje naar Margriet Winterfair geeft je volop inspiratie. Dat hebben de organisatoren ook begrepen en daarom hebben ze ervoor gezorgd dat je naast rondlopen en kijken ook lekker zelf aan de slag kan.

Iedere dag zijn er meerdere workshops te volgen. Zo kan je een glas graveren of met planten aan de slag. Ook is er de mogelijkheid om meer te weten te komen over essentiële oliën en je eindman vinden. Handig want dan kan je misschien deze feestdagen met iemand doorbrengen en hoef je niet in je eentje naar dat familiediner.

Zelf heb ik interesse in 2 workshops over de feestdagen. De ene, “tijd voor elkaar”, leert je om te gaan met verwachtingen en stress die in je hoofd een rol spelen en hoe je dit zo om kan zetten zodat je kan genieten gedurende de feestdagen.

De andere workshop waar ik zeker interesse in heb en waarvan ik heel erg hop dat ik hem kan volgen is “relaxed de feestdagen in”. Ik merk namelijk altijd dat ik veel dingen op mijn bordje heb liggen. En het meeste wil ik nog voor de feestdagen gedaan hebben. Maar hoe kan je zorgen dat je de baas wordt over deze kant van jezelf. Hoe zorg je ervoor dat je jezelf rust kan gunnen? Dat is te leren in deze workshop en dat is zeker iets wat bij mij, en ook mijn moeder, aansluit.

Shop till you drop

Zoals gezegd is er ook goed de mogelijkheid om te shoppen voor de feestdagen. Zo kan je inspiratie opdoen bij de modeshow en vervolgens je outfit scoren bij een van de vele stands/winkeltjes die er zijn. Maar niet alleen voor een nieuwe outfit kan je er shoppen. Je kan je hart ophalen in meer dan meer dan 300 shops verdeeld over meer dan 20 categorieën. Je kan dus echt even genieten. En dat is dan ook wat ik ga doen met mijn moeder.

Het klinkt als meer dan wat je op een dag kan doen/zien/beleven. Daarom is het belangrijk goed te plannen. Kijk daarom voor je bezoek op Margriet Winterfair - programma om het programma in te zien en om de plattegrond te downloaden. 

Ik heb heel veel zin in mijn dagje sfeer proeven en genieten. En hoop dat jij dat na het leven van dit blog ook hebt.  De fair is te bezoeken vanaf vrijdag 22 november tot en met donderdag 28 november bij de Brabanthallen in Den Bosch. Je kan voor 22 november je kaartjes nog met extra korting kopen. Dan betaal je maar €16,50 in plaats van €20,50. Dat scheelt maarliefst 4 euro per persoon. je bestelt ze hier: Margriet Winterfair - Tickets

 

Je vind daar ook een toffe aanbieding. Je kan namelijk ook naar Margriet Winterfair én iedere week Margriet in de bus ontvangen. Normaal zou het €75,90 kosten maar nu kan je dit bestellen voor maar  € 35,00*!

Ik ben benieuwd of jullie al ooit naar Margriet Winterfair geweest zijn. Wat voor tips hebben jullie? Hoe zouden jullie het dagje uit aanpakken? Laat het weten. Dan voeg ik alle tips nog samen in een ander blog.

*Lees de voorwaarden bij de aanbieding op de site van Margriet Winterfair.

** Foto's en logo verkregen via Margriet Winterfair.

Reactie plaatsen

Reacties

Wendy
4 jaar geleden

Zo leuk dat je er heen gaat. Ik ben er al vaker gewerst, vorig jaar nog met mijn zus, een hele leuke dag gehad.
Zo leuk om een workshop te doen , ben je op tijd ga dan zeker in de tij staan voor een workshop te scoren. Neem een stevige/ handige tas mee. Er zijn op de beurs nig meer dingen om mee te doen.
Ik wens je samen met je mider een leuke dag.
Tip; bij sommige merken kan je gratis op de foto, die ja dan ook nog krijgt, leuke herrinnering.

Lieke
4 jaar geleden

Wat super leuk! Ik ben benieuwd hoe jullie het vinden. Ga zeker op je insta kijken

Maak jouw eigen website met JouwWeb