Creaweekend Gorichem

Gepubliceerd op 24 februari 2019 om 11:53

Op 2 februari bezocht ik creaweekend in Gorichem. Vorig jaar net na de zomer was dit mijn 1e beurs ooit en ik had er zin in weer terug te gaan. Inmiddels hadik de nodige creatieve beurzen bezocht en kon ik dus vergelijken. Ook was ik in staat om enkele kramen te herkennen met enkele standhouders herkende mij ook nog. Hieronder vertel ik hoe ik deze beurs vond.

Bingo!

Net als vorig jaar, kon je ook dit jaar weer gratis meedoen met de bingo.  Vooraf kon je je kaart halen en dan mocht je ook al een prijsje kiezen, zo had iedereen in ieder geval een prijs. De bingo zelf was mega druk bezocht en verliep ook redelijk rommelig. De prijzen waren laat, de pennen ook.  Het uitdelen van de 2e kaart koste flink wat tijd. Maar, het was wel bere gezellig en stiekem toch ook wel weer heel spannend. 

Helaas won ik niet maar ik heb wel een leuke activiteit gehad. 

Post en papier (en bulletjournalling)

 Op de beurs zie je vooral heel veel stempels, stansen, papier en 3d-vellen. Ook staan er mensen met puzzels, diamond painting en garen/wol. Wat ik miste was de washitape en bullet journals. Het r en dat zag je een enkel verdwaald rolletje washi tape maar niet echt veel speciaals.

Gelukkig stond ook post en papier op de beurs. Dit is een webshop waar ik ook geregeld bestel. Ze hebben washi, bullet journals, kaartjes en ook hele leuke clear stamps en een tof boek. Dit boek had ik al vooraf besteld en kon ik dus mooi ophalen op de beurs. Met Anouk heb ik heerlijk staan kletsen. Ik heb advies gekregen en gelachen. En natuurlijk ging ik naar huis met nieuwe stempels, een boek en vele ideeën.

Op het plein waar post en papier stond, stonden ook Rowie van @creativerowie, pippaknus en carmenstekentafel.nl stuk voor stuk leuke dames met leuke spullen en veel talent. Ook hier haalde ik enkele spulletjes. en ik moet bekennen dat ik de dames op dit plein echt wel als voorbeeld zie. Van je hobby (deels) je werk maken, dat wil toch iedereen.

Dendennis!

Vooraf hoorde ik dat @dendennis naar de beurs zou komen. Ik wist nog niet veel van hem, behalve dat hij de hakende man was en dat hij bij wat oudere vriendinnen van mij zeer populair is. 

Ik haak zelf niet. Heb er het geduld niet voor om het te leren en ook de handigheid ontbreekt bij mij.  Maar ik vind het tof dat mensen het kunnen. Ik besloot om naar Dendennis toe te gaan en tips te vragen. 

Toen ik aan kwam lopen bij zijn stand, smolt ik bijna van de lieve diertjes die er in mint kleuren te vinden waren.  Maar.mijn oog viel ook op iets anders. Onder de tafel lagen papieren en stansen. En als ik heel goed keek zag ik boven op de tafel ook wat gestanste figuurtjes liggen... hier moest ik meer informatie over krijgen.

Wat blijkt nu? Dendennis is niet alleen de hakende man maar ook nog eens een hele toffe man die kan designen op papier.  Hij heeft zelfs een grafisch design bureau in Amsterdam. En een van zijn passies is dus papier. Hij kwam in contact met Joycrafts en zijn leuke haakpatronen werden omgezet tot een samenwerking voor stansjes en papier.   Ik vind ze echt mega lief en de kleuren van het papier dat hij verkoopt, zijn afgestemd op de kleuren van zijn haakcollectie. Mint groen, zacht roze en lief blauw. 

Voor de dames onder ons, je kan nu je eigen (naakte) dendennis maken? Hoe? Nou, hier heeft hij ook een stans van!

Stiekem ben ik nu aan het wachten op een knutsel(inspiratie)boek. Wie weet zien we dit nog wel een keer in de collectie komen???

Ecolife-tube

Creaweekend is niet alleen gericht op papier en wol maar ook op vele andere dingen. Zo kon je je dit jaar in een groene oase wanen als je langs ging bij de stand van Ecolife-tube.  Je kon hier een workshop volgen om een mini ecosysteem te maken, Ook kon je aan de slag met een groter ecosysteem en was het mogelijk om te gaan bloemschikken. Ik heb dit niet gedaan omdat ik het wat prijzig vond, maar het is als je van planten houdt en het geld ervoor hebt, zeker een aanrader. 

Inspiratie, plezier en verwondering

Zoals jullie hebben kunnen lezen is het creaweekend in Gorichem een beurs vol inspiratie, plezier en vaak ook verwondering. Je kan er dingen leren, ontdekken en uitproberen. Naast alles wat ik je in dit blog vertelde is er nog veel meer te zien en doen. Zo was ook het L.A.P. atelier aanwezig en kon je gaan stippen bij ge-stipt. Hierover vertel ik later meer. 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb