Knotsgekke kaarten en scrap dagen

Gepubliceerd op 25 februari 2019 om 11:56

Een tijd terug hoorde ik over de knotsgekke kaarten en scrap dagen. Ik ben knotsgek, houd van kaarten maken en scrappen ben ik nog aan het proberen te vermijden, maar dit klonk als een beurs voor mij. Afgelopen zaterdag was het zover, ik ging me onderdompelen in een beurs voor kaartjes en nog veel meer knutselmateriaal.

Vooroordeel

Enkele vrienden van mij zeiden dat deze beurs niet zo heel veel voorstelde. Het was namelijk een beurs met een hoog rollator gehalte. Gek genoeg, zorgde dit er juist voor dat ik nog meer interesse had. Want ik was wel benieuwd naar wat er anders zou zijn, zouden de technieken anders zijn? Of houden oudere mensen van hetzelfde als de jonge mensen? Ik stelde me een beurs voor met veel 3d kaartjes knippen, borduren op kaartjes en grootletter boeken over hoe je dingen moest maken.


En als deze beurs echt zo anders was, dan zou dat betekenen dat de lezers van You've got mail webzine er niet naartoe gingen. Dit zou dus betekenen dat ik ze met nieuwe dingen kon verrassen. Ik zou de proef op de som gaan nemen. 

De beurs

De beurs was kleiner dan ik verwachtte. En ondanks het feit dat er veel oudere mensen rond liepen, liepen er ook echt wel meiden tussen die de helft van mijn leeftijd waren.  Het was ook geen overdaad aan 3d-kaarten, maar een goede mix. 

Zo waren er diverse stempel en stans kramen, wat kramen met van alles en nog wat, een workshopplein en zelfs wat washitape.

Ook zag ik een kraam met vilten embellishments. Hier heb ik wat gekocht voor mijn atc's die ik aan het maken ben en ook alvast iets voor Pasen. Vilt is een leuke toevoeging aan je kaarten. Het is weereens wat anders dan papier.

Verder kocht ik mooi papier, enkele stansjes waar snel nog een blog over volgt, wat washi en hele gave Nuvo Embellishment mousse. Ook hierover volgt snel een blog.

Natuurlijk had je wel wat kraampjes met vellen voor 3d kaarten te maken, maar niet in meer of mindere mate als kreadoe of creaweekend. De workshops heb ik zelf niet gevolgd omdat ik toch wat last had van mijn arm maar ik heb wel naar diverse demonstraties staan kijken. Aan ideeën, motivatie en inspiratie ontbreekt het niet op de beurs.

 

Ik snap ook niet echt waarom mensen zeiden dat het een hoog rollator gehalte zou hebben want ik vond het, ondanks de gemiddelde hogere leeftijd, nog een hele hippe beurs. Ik denk dat we,als jongere garde, zeker deze beurs een bezoekje moeten brengen in de zomer. Hij is wat kleinschaliger en misschien minder uitgebreid. Maar waarop andere beurzen iemand met snoeischaren of heel veel wol tussen de stands zou staan, is dat op deze beurs totaal niet. Integendeel zelfs, deze beurs is volledig gericht op kaarten, papier en scrappen!

Moeders hobbyshop

Een van de stands die ik op bijna iedere beurs tegenkom is de stand van Moeders Hobbyshop. Een webwinkel die vanalles heeft.Van machines to stansen, van stempels tot opbergmogelijkheden en van hot foil tot papier.  

Maar wat het leukste is aan deze winkel is het enthousiasme van de eigenaren. Het werkt aanstekelijk.

Ze zijn vriendelijk, goed van humeur, bereid tot helpen en ontzettend gezellig. Je kan ze vanalles vragen en ze laten graag zien hoe dingen werken. Ik heb deze toffe shop voor het eerst gezien op de Hobby en Vrijetijdsbeurs in Leeuwarden. En daarna eigenlijk op iedere ander beurs. Ik vind het heerlijk om even een praatje te maken en dan kan het over knutselen gaan maar ook over post. Daar hebben ze namelijk een persoonlijke connectie mee (gehad). 

Ook dit keer stonden ze er weer en ontmoette ik voor het eerst hun dochter. Zij zorgt voor de social media van deze shop en maakt hippe en eigentijdse kaartjes. En was op deze beurs bezig met het demonstreren van diverse technieken. Vol enthousiasme laat ze de duurdere technieken zien, maar ook de portemonnee vriendelijke technieken. Ze is geduldig, vrolijk en helpt zelfs tussendoor mensen die iets willen weten over een product wat op de stand ligt. Deze shop is dus zeker een aanrader. Neem een kijkje in hun koopjeshoek of bestel je dingen alvast in pre-order. Op hun site kan je niet alleen benodigdheden voor kaartjes kopen maar ook een kijkje nemen bij de inspiratiepagina. Vooral de jungle kaart spreekt mij heel erg aan. Bij de voorbeeldjes kan je meteen zien welke spullen je nodig hebt, zodat je niet hoeft te gaan zoeken. Ideaal. 

Deze winkel is dus echt een aanrader en zeker een vaste stop bij al mijn komende beursbezoeken. 

Jocelijne

Toen ik over de beursvloer rond liep viel mijn oog op ontzettend vrolijke, vriendelijke en schattige kaartjes. Hier werd ook een demonstratie gegeven en ik besloot even mee te kijken en wat vragen te stellen. 

De kaartjes waren gemaakt met de stans van Jocelijne Design, van Joycrafts. Het leuke van haar stansen is dat je ze makkelijk kan combineren! Zo waren al die schattige dieren gemaakt met 1 stansset. De tumble friends set is een veelzijdige set waar je inmiddels al 43 dieren mee kan maken. Op de site van Jocelijne staan de werkbeschrijvingen en ook tips om bijvoorbeeld van een Iglo (stans) een hondenmand of theekop te maken.

Bij deze stand kocht ik een setje met bullet journaling stansjes. Dit omdat de voorbeeldjes mij volledig betoverd hadden. Ik vond ze zo leuk! Pas thuis kwam ik erachter dat je met die ene set van tumble friends, al die dieren kon maken. Pff Een ik maar zoeken naar de juiste stansjes. Ik weet in ieder geval wat er op mijn wishlist voor maart gaat. 

Aankopen

Deze beurs had ik als enige doel dat ik papier wilde hebben voor mijn projecten en dat ik nieuwe platen nodig had voor mijn stansmachine. Uiteindelijk kocht ik ook stansjes, stickers,en hele gave washi. 

Ik kwam een nieuw, vrolijk en voor vele (bleek na een poll op mijn insta) onbekend merk tegen. Piatek trzynastego. Vrolijke kleuren, dikker papier en hippe designs spraken mij meteen aan. Wie weet wat ik nog meer van dit merk ga tegenkomen. 

Conclusie.

De Knotsgekke kaarten en scrap dagen zijn zeker niet ouderwets. De gemiddelde leeftijd mag dan wel wat hoger zijn dan op andere beurzen maar dat is een logisch gevolg van het wegblijven van jeugd na het horen van de diverse vooroordelen. Ik ben blij dat ik deze beurs heb mogen bezoeken en ben zeker van plan om in de zomer weer te gaan (eind augustus). 

 

Het voordeel van deze beurs tegenover andere beurzen is dat ze echt alleen maar dingen hebben voor kaarten en scrappen (op één verdwaald sieradenkraampje na). De aankleding is oke en het ontvangst heel hartelijk.  Er is een workshopplein, een eetplein en er zijn zat kraampjes om je helemaal uit te leven. 

 

Ik zou deze beurs zeker aanraden aan vrienden en lezers. Ben je zelf al naar deze beurs geweest? Laat het me dan weten. Heb jij een andere beurs bezocht die voor mij interessant kan zijn? Ook dan hoor ik het graag.

Liefs Laura


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb