Papier marmeren

Voor deze DIY moet je even naar de badkamer en door je keukenkastjes. We gaan namelijk aan de slag met scheerschuim en voedselkleurstof. Deze DIY is minder makkelijk als de vorige,  maar een leuke uitdaging. En als het lukt met geweldig resultaat.

Wat heb je nodig:

Scheerschuim

Voedsel kleurstof

Dikker papier

Schilderstape of washi (het moet makkelijk te verwijderen zijn.)

Keukenrol

Liniaal (plastic of metaal)

Spatel en/of tandenstoker

Bak.

 

1. Tape de achterkant van je papier af zodat er hier geen residu op komt. Gebruik dikker papier omdat dit steviger is.  Leg wat keukenpapier klaar zodat je straks niet staat te hannesen. En zet je bak neer. Nu begint de fun.

 

2. Spray de scheerschuim in de bak, zorg voor een dikke laag. Doe wat druppels voedselkleurstof in de scheerschuim. Met een spatel begin je de kleurstof en het schuim te mengen. Mix het niet te veel want je wil een leuk patroon behouden. Als je met je basiskleur en patroon hebt kan je andere kleuren toevoegen. dit kan je doen met een tandenstoker of satéprikker. Voeg er kleine beetjes van toe en maak er kleine patroontjes mee. Mix het niet te veel want je patroon hoeft niet perfect te zijn.

 

3.Plaats het papier met de getapte kant naar boven in de bak. Druk het zachtjes aan zodat het contact maakt met het schuim.

 

4. Haal het papier op tijd weer uit de bak omdat het anders te nat wordt. Het eraf halen doe je door het papier aan één hoek omhoog te tillen.

 

5 en 6. Leg je papier op de keukenrol en schraap met je liniaal het overige schuim van het papier. Begin in een hoek en schuif dan naar de tegenoverliggende hoek toe in een vloeiende beweging. 

 

7. Neem een schoon papiertje en veeg de overige scheerschuim eraf.

 

8. Leg het papiertje weg om te drogen.

Herhaal de voorgaande stappen nog een keer en als je klaar bent leg je de gedroogde papiertjes onder een stapel boeken om ze plat te maken.

 

DIY verscheen in de herfsteditie van You've Got Mail Webzine

Reactie plaatsen

Reacties

Tania
5 jaar geleden

Wat een toffe diy. Die ga ik ook eens proberen. Mooi als achtergrond voor kaartjes of zo