Donkere dagen

Gepubliceerd op 12 november 2017 om 11:34

Met het donkerder worden van de dagen, lijkt t erop alsof in mij de roep naar gezelligheid en warmte toeneemt. Al 3 weken zeur ik bij mijn vriend of hij de kerstspullen naar beneden haalt. Omdat het nog veel te vroeg is wil hij dit natuurlijk nog niet. Dus ben ik eerst aan de slag gegaan met pompoenen en allerlei herfstdingen. Op die manier heb ik mijn huiskamer wat gezelliger gemaakt.

Maar pompoenen en herfstvruchten vergaan, dus langzaamaan worden mijn vazen en schalen leger. voor iemand die heel de dag alleen thuis zit is dat geen vrolijk gezicht. Ik wordt er zelfs een beetje somber van. Gelukkig is dit al enigszins op te lossen door actief mee te doen aan postswaps. Af en toe ontvang ik een kaartje en zelf stuur ik ook geregeld wat weg. Zodra het droog is laat ik mijn konijnen los in de tuin. Ze hupsen rond en zijn heel de tijd nieuwsgierig. Leuk om te zien en ook dit maakt me iets vrolijker.

Maar de dagen worden er niet lichter op, dus ben ik gisteren begonnen met mijn kerstknutsels. Ieder jaar maak ik het een en ander zelf om bezig te zijn. En het is ook wel leuk om met kerst zelfgemaakte dingen cadeau te doen. Er staan weer enkele dingen op de planning en ik denk dat dit creatieve wel een voordeel is van mijn autisme. Als ik iets zie kan ik dit meestal ook zelf maken. Voor dit jaar staan kerstletterbakken en kaarsen op de planning (althans voor nu, het kan altijd meer worden).

Ik zet een muziekje op en ben dan lekker bezig. Sinds kort heb ik ook dit blog om me bezig te houden. Iets wat er wel voor zorgt dat ik mijn tijd voor mijn gevoel iets waardevoller kan besteden. Als het goed is wordt dit weekend een deel van het kerstspul naar beneden gehaald zodat ik daarmee aan de slag kan en de gezelligheid in huis kan brengen.

 

Wat doen jullie als je je eenzaam voelt en de dagen donkerder worden?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb