Depressie update

Gepubliceerd op 14 juli 2020 om 10:03

Inmiddels is 2020 als half om. We kijken terug op een half jaar wat voor vele de boeken in gaat om de corona. Voor mij is het een half jaar geweest waarin ik vecht met mijn depressie. Hoe gaat het nu met me?

 

Ongeveer een half jaar geleden gaf ik aan dat het echt niet meer ging. Inmiddels heb ik er meerdere opnames op zitten en ben ik intensief in therapie. Ik heb medicijnen die ik slik om mijn hoofd rustiger te houden en probeer het leven weer op te pakken.

 

Therapie

Ik heb nu flink veel gesprekken in de week. Zo heb ik 2x in de week een gesprek met mijn psycholoog. 1x per week met mijn ambulant begeleider en nog 1x per 2 weken een gesprek met een systeemtherapeut. Daarnaast heb ik 1x per maand een gesprek met de psychiater. 

Het is veel en het is zwaar, maar ik weet dat ik het aan moet gaan wil ik vooruit komen. Bij de psycholoog zijn we in aan het steken op mijn ingeslepen gewoontes die ik moet zien te gaan doorbreken om stapjes te kunnen gaan zetten en uit de depressie te komen(en er beter uit te blijven). 

Dit vraagt veel van me en naast de 1.5 uur in de week dat ik hiermee bezig ben, zijn er nog vele uren die ik hiervan bij moet komen. Als ik in een week alle therapieën heb dan is dat in totaal 5 uur aan therapie. Maar ik heb wel per keer meerdere uren nodig om weer op energie te zitten.  En daarnaast heb ik ook nog gesprekken met de diëtist en andere dingen die mijn aandacht vragen.

Toekomst

Ik durf langzaamaan weer een beetje naar de toekomst te kijken. Het kost me moeite maar ik kijk alweer een paar weken vooruit. Ik plan weer dingen om van te genieten en probeer er dan ook van te genieten. 

Dit is een grote stap vooruit en komt mede doordat mijn hoofd wat rustiger is voor de medicijnen. Dat helpt mij heel veel en toch hoop ik ooit weer zonder medicijnen te kunnen. 

De tijd dat ik zonder kan zal nog wel even op zich laten wachten. Eerst moet ik een wat ik verder zijn met mijn therapie. En dan hebben we het niet over weken of maanden. Nee het is een traject van jaren.

Ergens voel ik tegenstand. Het is zwaar. Maar ik betrapte mijzelf er gisteren op dat ik al dacht over wanneer ik nu onze trouwdag zou willen. Een mooie toekomst droom toch? Dus daar doe ik het voor.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb