Travel modus postcrossing

Gepubliceerd op 9 maart 2019 om 07:25

Een van de dingen die je sinds kort kan toepassen binnen postcrossing is de travelmodus. In mijn eerdere blog vertelde ik al dat ik dat ging doen gedurende mijn midweekje weg.

Inmiddels staat die modus aan en heb ik dus een kaart kunnen verzenden vanuit hier. Maar wat is deze modus?  En hoe werk het?

 

Wat is de travel modus?

De travel modus is een instelling die je kan gebruiken ala je aan het reizen bent. Je hebt dan de mogelijkheid om vanuit het land waar je je bevindt, een of meerdere kaarten te sturen met de code van dat land. Ik ben nu bijvoorbeeld in Duitsland en mijn kaartje kreeg een DE code.

 

Waarom zou je dit aanzetten?

Ik ben nu maar 1 weekje weg. In die week zal er niet veel gebeuren en zullen niet veel van mijn kaarten geregistreerd worden. Daardoor zal ik er zelf ook niet veel ontvangen of opnieuw kunnen aanvragen.

Maar als je een langere vakantie hebt of een rondreis gaat maken, dan is het wel heel handig. In de travelmodus worden er geen kaarten naar jouw gestuurd omdat je niet thuis bent en ze dus niet kan registreren.  In plaats daarvan wordt je adres even bewaard en pas later weer toegevoegd aan de lijst. Je haalt de gemiste kaartjes wel weer in.

Jij kan wel kaartjes sturen vanuit het lang waar je bent. Op die manier kan je anderen deen hoe jouw vakantie is en stiekem is het best leuk om via een andere code te sturen.  Het is ook zeker iets wat ik ga doen als ik in frankrijk ben voor de Mont Ventoux.

Hoe werkt het?

Ga als je op vakantie bent, naar je account en klik het knopje travel mode aan. Kies daarna je bestemming en dan staat het aan en kan je het gebruiken.  Het is wel belangrijk dat je ook echt in het buitenland bent als je dit doet. Ze checken namelijk dmv je data of je er ook echt bent.

Mocht je met je telefoon op mobile data zitten dan kunnen ze mogelijk niet checken of je echt in het buitenland bent. Je gegevens worden dan terug gerout naar je eigen land en dus ben je (voor wat zichtbaar is) nog daar.

Loop dan naar een plek waar je wifi hebt en dan kan je het instellen. Dit kan vaak bij een hotel of cafe.

Reactie plaatsen

Reacties

Gabriëlle
5 jaar geleden

Klinkt tof, ik heb er nog nooit van gehoord dus leuk dat ik het zo ontdek!

melanie hoogvliet
5 jaar geleden

Leuk he postcrossing ! Ik heb al zoveel kaartjes van over de hele wereld ontvangen . Ik reis niet veel dus deze modus zal ik niet veel gebruiken

Amy
5 jaar geleden

Wat een leuke tip! Ik heb al vaker gehoord over postcrossing, maar heb het zelf nog nooit gedaan. Het is toch wel een leuk concept, kaartjes uitwisselen met mensen die je niet kent.

Wanda
5 jaar geleden

Ooit heb ik wel aan Postcrossing gedaan, maar op een gegeven moment is het verwaterd, maar vond het zeker leuk om kaarten van onbekenden uit de hele wereld te ontvangen.

Maak jouw eigen website met JouwWeb