Correctbook: Steeds weer opnieuw

Gepubliceerd op 27 juni 2020 om 08:39

Er gaan hier thuis flink wat kilo's papier doorheen in een jaar. Dit omdat ik gek ben op lijstjes maken en het simpelweg gewoon nodig heb om dingen op te schrijven. Dit is natuurlijk zonde van al dat papier en daarom deel ik graag met jullie de oplossing. 

Het Correctbook

Sinds kort heb ik een Correctbook. Dit is een boekje met papier waarop je kan blijven schrijven. Het werkt eigenlijk als een soort white board en met een speciale stift schrijf je op dit speciale papier.

Je kan (nadat het een paar seconden gedroogd heeft) je geschreven werk niet uitwissen met je handen waardoor het makkelijk leesbaar blijft. Het is wel uit te wissen met een speciaal doekje of de achterkant van de pen die je gebruikt hebt.

 

Op deze manier is het mogelijk om meerdere lijstjes te maken die je oneindig kan aanpassen. Heb je iets gedaan dan veeg je het gewoon uit en zo hoef je geen papier meer te verspillen.

Dit is dus echt ideaal voor lijstjes lovers zoals mij.

Steun het goede doel

Correctbook zet zich in tegen analfabetisme. Ik kan me niet voorstellen hoe het is om niet te kunnen lezen en schrijven, maar wereldwijd zijn er 800 miljoen mensen die hier dagelijks mee te maken hebben. Daarnaast zijn er nog steeds kinderen die zonder pen en papier naar school gaan. Kan jij het je voorstellen dat je zo dingen zou moeten leren?

 

Voor ieder verkocht Correctbook, kunnen de makers hiervan een trimester schrijven beschikbaar stellen aan kinderen binnen de ontwikkelingsprojecten die ze steunen.

De kinderen worden voorzien van een Correctbook set bestaande uit: een pen, een schoonmaakdoekje, extra inkt uit inktpotjes en kluisjes in de klas. De leraren krijgen een training hoe met de producten om te gaan en de scholen worden gemonitord of het product goed gebruikt wordt. Op deze manier kan duurzaamheid gegarandeerd worden en kunnen ook deze kinderen vooruitgang boeken.

Correctbook samenstellen

Er zijn diverse soorten Correctbook te koop. Hierdoor kan je een boek kopen wat bij jouw behoefte past. Zo kan je kiezen uit een boekje op A4 of A5 formaat, diverse kleuren kafts en gelinieerd of blanco papier. 

Daarnaast verkoop Correctbook ook flashcards die ook oneindig te gebruiken zijn. Deze zijn ideaal bij het studeren en thuiswerken. Ook kan je een rugzak kopen of een speciale hardcover edition Correctbook.

 

Een boekje bestaat uit 20 bladeren (40 bladzijdes), een kaft, pennenlus en een handig systeem waarbij je zelf bladeren toe kan voegen of verwijderen. Daarnaast krijg je bij je bestelling ook een pen, een schoonmaakdoekje en kan je gebruik maken van de app die je aantekeningen kan scannen en opslaan. Zo raak je ze niet meer kwijt, ook niet als je ze hebt uitgewist.

Ik kan je Correctbook zeker aanraden. Ik gebruik het momenteel niet alleen voor lijstjes maar ook bij mijn begeleidingsmomenten. we kunnen dingen uittekenen en ik kan mijn hoofd leeg schrijven in een mindmap. Als we deze besproken hebben en in de app hebben opgeslagen dan wissen we hem uit het boekje zodat we daarna weer verder kunnen.

Het bespaard veel papier en is dus zeker beter voor het milieu. Ik mis wel nog de kleurtjes pennen want ik heb nu alleen een zwarte. Maar als dat het enige minpuntje is...

 

Had jij al gehoord van het Correctbook? Lijkt het je wat?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Amy
3 jaar geleden

Ik heb Correctbook al vaker voorbij zien komen en vind het een prachtig initiatief, omdat het zowel de natuur minder schade toebrengt door papierbesparing én door het goede doel wat erachter zit. Mooi dat je dit bent gaan gebruiken!

Frederique
3 jaar geleden

Ja, ik vind ze geweldig, ik ben echt fan. Superhandig en inderdaad beter voor het milieu dus dat is zeker mooi meegenomen.

Felice Veenman
3 jaar geleden

ik geef met liefde en plezier geld aan mensen die zich inzetten voor alfabetisering. maar al mijn leuke opschrijboekjes opgeven?? Moeilijk

Maak jouw eigen website met JouwWeb