Vaste beursmedewerker

Gepubliceerd op 4 november 2019 om 11:57

De afgelopen week was ik als "vaste beursmedewerker" aanwezig bij Happy Postcrossing op Kreadoe. Naar aanleiding van deze week werd mij gevraagd naar hoe ik het ervaren had om te helpen. Ik kreeg richtvragen en leefde me zo uit dat ik met mijn antwoorden een heel blog kon vullen... Vandaar dat ik hier met jullie deze vragen en mijn antwoorden deel. Tussendoor heb ik nog een prijsvraag verstopt. Weet jij het antwoord?

Hoe vond je het om erbij te zijn.

Ik had de eer om elke dag bij Happy Postcrossing te helpen bij de stand. En ja ik noem het zeker wel een eer want het was zeer gezellig en ik heb er een positief gevoel aan over gehouden.

Maar de hele beurs helpen zorgt ook voor een andere kijk op de beurs. Op dinsdag begon de beurs met opbouwen, maar vooraf waren we via whatsapp al druk bezig met overleg. Ik had dus een uniek kijkje achter de schermen. Bezoekers maken de beurs natuurlijk mee van 10:00 tot 17:00, maar standhouders zijn ook nadien nog lang bezig met de beurs en alles daaromheen. 

Sommige bezoekers vonden het zo druk dat ze liever hadden dat de beurs langer open was. Dat snap ik, maar voor ons als standhouders duurden de dagen lang genoeg. Dat was in ieder geval voor mij het geval. Want aan het eind van de dag merkte ik dat mijn voer (die ik twee weken terug verstuikt had) veel pijn deed.

Wat vond je het leukste?

Het was ontzettend leuk mee te krijgen wat kaartjes doen voor mensen. Af en toe zat ik op het bankje voor onze stand en dan genoot ik van de reacties van de bezoekers. Heel serieus kijken ze in de bakken en als ze iets moois zien dan krijgen ze een grote lach op het gezicht.  Maar ook de verhalen. Ik heb echt heerlijk met mensen staan kletsen over de merken, de diverse kaartjes, washitapejes en stempels. Wat waren de mensen enthousiast! Dat was echt genieten.

Daarnaast was het heel fijn dat ik bij Hilda en haar gezin mocht verblijven gedurende de beurs. Wat werd ik hartelijk ontvangen en wat voelde ik me thuis. Al is dat Fries en Brabants in één huis, het zorgt voor leuke momenten.  We hadden goede en ook serieuze gesprekken. En we hadden ook vaak een lach. Het was dan ook moeilijker dan gedacht om afscheid te nemen toen zondagavond de beurs over was. Maar we zien elkaar snel weer.

Donderdeldoekje

Het leukste nieuwe woord dat ik geleerd heb in deze week: Donderdeldoekje. Wat dat is dat vertel ik nog niet. Je mag onder deze blog je antwoord zetten (friezen zijn dit keer even uitgesloten van deelname) en dan verloot ik onder de deelnemers een verrassingsenvelopje.

Wat had je eventueel anders verwacht?

Dit vind ik een lastige vraag. De stand hadden we misschien anders in moeten richten. Maar dat zijn dingen waar je de eerste keer een gok waagt en dan is het maar afwachten. We hebben hier dus ook druk overleg over gehad om het een volgende keer beter/efficiënter te kunnen doen.

 

En het opruimen ging zo vlug door de hulp van Marjolein en Helen, dat het voor mij echt te druk was. Hierdoor kon ik hier niet echt helpen omdat ik volledig overprikkeld werd ervan. Ik heb toen maar voor oppas gespeeld. Op die manier kon ik Olivier bezighouden en kon de rest zich op het opruimen storten.

Hoe enthousiast waren de bezoekers?

De bezoekers waren zeer enthousiast. Dit gaf ons elke keer weer nieuwe energie. Ik merkte dat mijn energie iedere ochtend wat weg was. Mijn nachten waren niet optimaal en de dagen waren best zwaar. Maar als het liedje van Kreadoe begon om 10:00 in de ochtend en de eerste bezoekers kwamen, dan was de energie terug. Zoals ik eerder vertelde hoorden we vooral positieve reacties. Er waren mensen die nog nooit van postcrossing gehoord hadden. En uiteindelijk vonden ze het gigantisch leuk en waren ze geïnspireerd om het zelf te gaan doen. En dat allemaal door mijn enthousiaste uitleg. Dat deed mij heel goed. Ook merkte ik dat Hilda de positieve reacties heel fijn vond.

En nu de beurs over is ben ik ergens blij om weer thuis te zijn en rustig op de bank te zitten met mijn kittens. Maar mis ik wel de positieve reacties, energie en gezelligheid.

Welk moment is je het meest bijgebleven?

Oef… Er zijn veel momenten geweest die ik nu nog weet. Gewoon de verhalen van de bezoekers en de ervaringen die ze delen.  Zo waren er twee oma’s die de sinterklaaskaarten kochten om deze naar hun kleinkinderen te sturen. Ze vertelde over de blijdschap van de kleinkinderen en de rol die die kaartjes speelde. Maar ook een Verhaal van iemand die ooit begon met postcrossing met een kaartje van Tokyo bij nacht en die nu weer gestopt was maar het postcrossen ook afsloot met een kaart van Tokyo bij nacht.

Maar het meeste bleef me het afscheid bij. Ik kende Hilda op een redelijk “zakelijke” manier. Ik Ben begonnen als klant bij de shop en toen gaan helpen op Paperpassion 2018 en 2019 en in Rijswijk. Maar dit was toch anders want ik deelde bijna een week een woning met haar en haar gezin. Maar wat heb ik hun in mijn hart gesloten. Dat maakte het afscheid ook wel moeilijk. Want ik wist dat ik deze geweldige mensen flink ga missen. Het was een gok of samenwonen goed zou gaan. Maar dat het zo goed zou gaan als nu, dat had ik niet vooraf kunnen gokken.

Zou je het nog eens willen doen?

Hier kan ik volmondig ja op zeggen. Kreadoe was voor mij natuurlijk niet de eerste beurs waarbij ik hielp, maar wel de grootste. En ik heb er ontzettend van genoten. Een volgende keer zou ik dit sowieso weer willen doen. Heb er nu al zin in. 

shoplog Happy Postcrossing

Hieronder zal ik met foto's laten zien wat ik gehaald heb bij Happy Postcrossing. zien we jouw bij de volgende beurs? Dan kan jij ook zulke leuke dingen shoppen.

Deze en meer leuke kaartje vind je bij Happy Postcrossing. Net als de meest mooie washitape van MT en Daily like.

Ook hebben ze leuke stempels, die ze helemaal zelf ontwerpen. En ze staan open voor ideeën dus mocht je nog tips hebben...

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.