Kreadoe: de start

Gepubliceerd op 31 oktober 2019 om 11:59

Dit is geen gesponsord blog. Ik schrijf dit blog omdat ik wil delen met jullie hoe het is om kreadoe van de andere kant mee te maken. En om mijn kreadoe ervaring en tips te delen. 

Na het opbouwen was het dan op 30 oktober eindelijk zover. Kreadoe ging beginnen! De eerste bezoekers waren onderweg en keken hoopvol uit naar de beurs. En ik? Ik was vroeg in de weer om de laatste dingen te doen en wachtte vol spanning af hoe het zou gaan lopen. In dit blog lees je meer over de eerste twee dagen.

Nog even de puntjes op de "i" zetten

De meeste voorbereiding en opbouw hadden we op dinsdag al gedaan. Zeg maar gerust het grote werk. De stand was een winkeltje geworden en zag er vrolijk en goed gevuld uit. 

 

Maar er moesten nog wat briefjes opgehangen worden met de prijzen en de laatste dingen moesten nog goed gelegd/gezet worden. 

Gelukkig waren we weer vroeg aanwezig en konden we op die manier rustig alles in orde maken. Het in orde maken van deze dingen voelt trouwens alles behalve rustig. Je bent immers bezig het zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor de bezoekers, maar omdat Happy Postcrossing nieuw is op de beurs, kennen de meeste ons nog niet. 

 

We besloten de proef op de som te nemen en te kijken hoe de stand erbij stond van alle kanten. Onze buren moeten wel gedacht hebben, wat doen die twee blije guppen nu??? We liepen van alle mogelijke toegangswegen naar onze stand en keken wat we zagen als we aan kwamen lopen. Op die manier konden we een inschatting maken van wat er mogelijk door bezoekers gedacht zou worden. 

Ik weet het, dat klinkt nog heel vaag. Maar hoe bereid je je voor op iets wat je niet weet... Je kunt immers geen gedachten lezen.  

 

Envelopjes verstoppen

Dit jaar kreeg ik iets meer dan een week voor Kreadoe het idee om envelopjes te vullen met wat stickers enz en deze te verstoppen op de beurs. 
Gewoon leuk voor de vinder als spontaan cadeautje en ik kon wat spullen weg doen. 

 

Dus nog voor de beurs open ging liep ik mijn eerste rondje. Ik verstopte een grote envelop bij de auto van scheepjes. (tegenover onze stand) en de twee kleine envelopjes bij wolplein.nl en op het inspiratieplein. 

Even een rondje

Tijdens mijn ronde keek ik al naar wat er op de beurs te vinden was. Ik voelde de blijdschap in mij toenemen. Dit is helemaal mijn ding (op de drukte en prikkels na, maar dat neem ik voor lief. ) De eerste bezoekers staan al voor de deur te wachten. En dat ziet er super gezellig uit. 

Ik loop snel even langs Paperfuel om daar het nieuwste boek van Karin Joan te halen. En krijg er zelfs een setje stiften bij. Daarmee is mijn eerste beursaankoop gedaan en voor mij de beurs dus gestart.

Snel ga ik terug naar de stand om daar te helpen met het de start. De beurs gaat nu echt open. Het liedje speelt (al blazen ze wel de boxen op lijkt het) en de deuren zijn open. 

De bezoekers

Omdat wij in hal 7 staan komt de bezoekersstroom wat langzamer op gang. Maar als hij eenmaal op gang is gaat het ook wel goed. het veelal oudere publiek op deze eerste dagen zorgt ervoor dat wij het nog wat rustiger hebben. Maar de mensen die toch besluiten een kijkje te nemen in onze stand zijn allemaal enthousiast. En dat doet goed. We wisten vooraf niet wat we konden verwachten. En de twijfel is er nog steeds. Want of dit ons publiek is? daar zijn we nog niet helemaal uit. 

Aanraders

Het voordeel van dat het wat rustiger is, is dat ik zelf ook wat rond kan lopen. Ik breng alvast een bezoekje aan enkele stands en kan daar al wat vragen stellen voor losse blogs. Die zullen dus nog in de loop van deze maand volgen.  Maar graag wil ik jullie alvast wat vertellen over enkele aanraders op de beurs. 

Noor&zo

Dit is een winkel gerund door de altijd enthousiaste Jolanda en haar team. ze hebben veel leuke spullen voor het freubelen, zeer regelmatig workshops en maken ook veel mooie voorbeelden

zigzagzoom magazine

Een magazine voor en door kinderen. ofja... met kinderen. Vol met inspiratie, tips en tricks om zelf de mooiste dingen te maken met het naaimachien. 

carlijn design

Leuke hippe clearstamps met bijpassende stansen. En ben je in een baldadige bui... dan is dit ook een aanrader. De teksten zijn soms echt hilarisch.

Te gekke krijtjes

Ja ik ben fan. Je kan zo veel met deze krijtjes en met de bijpassende potloden. Geweldig. En als je niet van het kleuren bent is dit toch een aanrader omdat ze heel veel mooie kaartjes hebben liggen bij de stand.

Happy postcrossing

Deze stand mag zeker niet op je lijstje ontbreken. Hier sta ik namelijk. Kom je even hoi zeggen? Maar de stand mag je ook niet missen omdat ze geweldig mooie kaarten en stationery hebben. Echt een aanrader dus.

passiebloom

Aan het eind van Kreadoe neemt Passiebloom afscheid van de beurzen omdat er toch wel veel tijd in gaat zitten en dit lastig te combineren is. Maar de stand is zeker nog een bezoekje waard. Je vind hier veel stationery en ook kaartjes. Kijk en verwonder.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb