Als het zo simpel was...

Gepubliceerd op 8 januari 2019 om 15:02

Op Instagram deelde ik al wat foto's van mij met een enorme berg was. Een heel normaal huishoudelijk taakje is het doen van de was en die opvouwen. En toch is dat bij ons een taakje waar mijn vriend en ik best wel wat moeite mee hebben. Ik omdat het te veel stappen zijn. Hij omdat hij kleurenblind is. En wij samen omdat het ongelofelijk saai is.

Vandaag was het weer zover. De was wordt altijd in het weekend al gedaan. En deze keer zelfs al deels op vrijdag. Vanmorgen stonden de 2 wasmanden er echter nog steeds. Ik heb daar zelf niet zo'n last van, al merkte ik dat ik over 3 dagen mis zou gaan grijpen bij het pakken van ondergoed. Mijn vriend daarentegen heeft een hekel aan troep ( moet je vooral met mij samenwonen). Maarja, dat hij daar een hekel aan heeft, betekend dus dat er geregeld wel iets gedaan moet worden. Vanmorgen stelde hij mij voor de keuze: De was opvouwen of de vaatwasser uitruimen...

Die keuze was voor mij niet zo moeilijk. De vaatwasser maakt meer lawaai met uitruimen, geeft extra werk want de vaat is nooit helemaal droog en is veel bukken. Je raadt het al, ik koos voor de was. Ik liep naar boven en besefte me daar pas wat ik gekozen had. Er stonden, zoals eerder gezegd, 2 manden met was. De 1e was een dekbedovertrek en kussenslopen, maar nummer 2 was gevuld met handdoekjes, washandjes, vaatdoekjes, onderbroeken en sokken. Heel veel sokken.

Sokken, sokken en nog eens sokken

Het uitzoeken van sokken is een wat groter, maar vaak niet zo'n lastig klusje. Je pakt namelijk die enen witte sok met de ander samen, de groene met de andere groene en de gestippelde met die andere met stipjes. Zo heb je aan het eind als het goed is allemaal paartjes. Als er tenminste geen sokken verdwaald zijn of opgegeten zijn door de wasmachine. De dag dat ik alles compleet heb moet hier nog komen.


Maar bij ons gaat dat iets minder makkelijk. Mijn sokken hebben diverse kleuren en motiefjes. Ideaal en makkelijk memory mee te spelen. Maar mijn vriend zijn sokken zijn wat lastiger, die zijn namelijk allemaal donker. De een met een licht blauw lijntje aan de binnenkant, maar die sok is er in donker blauw en in zwart, de ander met een grijzig lijntje. Ook heeft hij sokken met tekst aan de onderkant (10 paar van dezelfde), of sokken met een strepenstructuur(ook meerder paren). 
Doordat hij het ene paar vaker draagt dan het andere is de ene sok net iets valer of meer uitgerekt dan een ander. Maar door de vele sokken zie ik niet meer welke bij welke hoort.

 

Dat al zijn sokken dezelfde kleur zijn is een handigheidje van hun thuis uit. De een heeft witte sokken, de ander bruine en weer een ander zwart. Makkelijk met sorteren en het zorgt ervoor dat je niet bij ieder paar denkt zijn die van die of van die, want dat gebeurde bij mijn ouders thuis nog best vaak. En voor hem is het handig want ik vond tussen mijn sokken al eens een paar van een roze en bruine sok omdat hij het verschil niet zag. Maar met het opvouwen is het knap lastig.

 

Vol goede moed zette ik de wasmanden op het bed, ging in kleermakerszit zitten en begon te vouwen. Eerst de makkelijke dingen, alle sokken gooide ik op een hoop. Na het makkelijke kwam de uitdaging. Al mijn sokken eerst en daarna zijn sokken. Ik heb in de afgelopen tijd een stappenplan ontwikkeld. Zo leg ik eerst alle naast elkaar en dan ga ik memory spelen. je moet het ook leuk maken voor jezelf toch?

 

Uiteindelijk hield ik 2 sokken over die beide anders waren. Dus of ik heb iets fout gedaan, of de wasmachine heeft er weer wat opgegeten. Ach... ik heb alles in zijn sokkenbak gekieperd en ben naar beneden gegaan. Klaar was de was.

 

Ik heb ook nog een leuk verhaal over dat ik opeens roze kleding heb... Maar dat is voor een volgende keer.

 

Heb jij weleens dit soort basic problemen? En wat zijn jouw tips? Laat het me weten in een reactie.

Reactie plaatsen

Reacties

Lizzie
5 jaar geleden

Ik word ook altijd gek van die sokken. Heb ook veel effen sokken. Zwart en wit vaak, maar dan in verschillende hoogtes. Mss moet k idd ook met n printje gaan kopen. Zoveel makkelijker te sorteren!

Lodi
5 jaar geleden

Herkenbaar, als ik ergens nooit zin in heb is het de was opvouwen, maar ik probeer het altijd maar meteen te doen, dan is de berg niet zo hoog.

https://lodiblogt.nl

nicole orriens
5 jaar geleden

Mijn truc is om dit soort klusjes in te bouwen in de dagelijkse routine. Zo pak ik de vaatwasser altijd uit als ik sta te wachten tot de aardappels koken. Dan moet ik namelijk toch in de keuken zijn. En de was vouw ik als de kinderen uit school komen: kunnen zij hun verhaal kwijt, terwijl ik de was vouw.

Melissa
5 jaar geleden

Ik doe eigenlijk heel de huishouden alleen. Gezien ik niet werk en mijn vriend fulltime bezig is. Met de sokken ben ik/wij erg makkelijk zijn allemaal dezelfde maten. Maar sommige zijn indd zwart ander donkerblauwe etc. Ik pak gewoon 2 en daarvan maar ik bolletje. Dus zo kan het soms zijn dat hij donkergrijs en zwarte sok aan heeft maar wie ziet dit nou? Zelf heb ik allemaal printjes dat is erg makkelijk

Ingrid Poisson
5 jaar geleden

Sokken is bij mij ook het verschrikkelijkste omdat mijn vriend alleen zwarte mag dragen voor zijn werk. Voor de rest zie ik niet tegen wassen of afwassen op. Het hoort er nu eenmaal bij.

íngrid
5 jaar geleden

vooral de sokken van de kinderen is soms lastig. bijna dezelfde maat en dan weet ik niet meer wat van wie is. maar nu ruimen ze zelf op. dat scheelt

Wanda
5 jaar geleden

Ik raak altijd sokken kwijt en heb werkelijk geen idee waarom, want ze gaan er toch echt allebei in, maar er komt vaak maar eentje weer uit.

Danielle
5 jaar geleden

Haha zo herkenbaar dit. De was is hier ook iets dat heel lang blijft hangen. Letterlijk zelfs, want het in de wasmachine stoppen lukt wel maar het opvouwen en opbergen duurt wel even. Dan is de helft al weer van de waslijn gehaald om te dragen haha

Maak jouw eigen website met JouwWeb