21 april 2020, welke beslissing maken ze.

Gepubliceerd op 21 april 2020 om 13:05

Vandaag valt de beslissing. Scholen weer(beperkt) open of toch nog langer dicht. Iets waar veel ouders en veel onderwijspersoneel gespannen op wachten. Zelf vind ik de persconferentie van vanavond ook spannend. Niet om de scholen, omdat ik niet meer studeer, maar om de vraag of mijn begeleiding weer normaal kan worden.

Begeleiding via de computer

Sinds de hele corona crisis gaat mijn begeleiding via de computer. Ik heb normaal ambulante begeleiding 1.5 uur per week. Dit is begeleiding die aan huis komt en me helpt met mijn financiën,  praktische dingen  en gesprekjes met me voert. Dit is nu vervangen door twee keer in de week drie kwartier via skype.

Het zijn nu dus vooral gesprekken die ik voer. Gesprekken over hoe ik me voel en wat deze rare tijd met me doet. Maar het is nu niet de praktische hulp die ik ook zo hard nodig heb.

Daarnaast heb ik gesprekken met een psycholoog. Dit zijn vaak lastige gesprekken. Normaal tekende mijn psycholoog dingen uit op papier om ze zo duidelijker te maken. Gesprekken met de psycholoog via de computer zijn daardoor nog moeilijker. Het uittekenen is niet mogelijk en via een computer praten over hoe je je voelt of in mijn geval voelde toen iets gebeurde is verre van ideaal.

Ik heb wel wat momenten gehad dat ik echt bij mijn gevoel kwam. Maar toch heb ik dat liever via een gesprek in real life dan via een computerscherm. Ook mis is het echte contact hebben met de mensen.

Repetitie via de computer

Naast dat ik hoop dat mijn begeleiding snel weer is als vanouds, heb ik ook de hoop dat we snel weer met het koor kunnen repeteren zoals we ooit deden. We hebben nu iedere vrijdag gezamenlijk een uurtje repetitie via het scherm. Dan loggen we gezamenlijk in bij zoom en zingen we gezamenlijk met de microfoons uit. 

 

Het is een rare gewaarwording en voor mij werkt het instuderen van nieuwe nummers zo niet. Maar het contact hebben en elkaar zien is heel fijn. We blijven ook altijd nog even borrelen waardoor ik echt even het gevoel heb niet zo alleen te zijn.

Thuisquarantaine

Als de maatregelen versoepeld worden zal ik de eerst dagen nog thuis moeten blijven. Ik ben al ruim een week goed ziek en verhoging/koorts wisselen elkaar af. Tevens ben ik kortademig, heb ik het benauwd en hoest ik. Gisteren leek het goed te gaan maar aan het einde van de dag had ik toch weer verhoging en vandaag voel ik me weer flink beroerd. 

Ik zit dus al een ruime week in thuisquarantaine. Mijn moeder brengt ons de boodschappen en verder dan even in de tuin zitten kom ik niet buiten. Ook mijn vriend moet door mijn toestand binnen blijven. 

De muren komen echt op me af en hoewel ik dus afgelopen vrijdag niet mee kon zingen was het heerlijk om gewoon mee te kijken met de repetitie. Tot ik 24 uur klachtenvrij ben, moet ik me nog aan deze regels houden. De dokters weten niet of ik wel of niet besmet ben, want er zijn geen testen. Maar ze achten de kans groot. Daardoor konden ze me ook zeggen dat de koorts en verhoging nog wel een tijd aan konden houden. Gisteren was mijn eerste koortsvrije dag in een week en ik hoop dat ik nu de goede kant op ga.

Mijn hoop

Ik hoop dat we iets soepelere maatregelen krijgen. Dat ik weer naar het koor kan en dat kinderen weer met hun vriendjes en vriendinnetjes kunnen spelen.  Wel hoop ik dat dit alleen gedaan wordt als het veilig kan. Dat de regering dus de scholen opent als ze een plan hebben en weten wat hier de beste stappen voor zijn.

 

Daarnaast weet ik dat we echt nog een flinke tijd te maken hebben met maatregelen. En in die tijd zal het voor iedereen, maar zeker voor mensen met een beperking, lastig blijven. Ik hoop dat wij als Nederlanders ons gezonde verstand kunnen (blijven) gebruiken en niet dingen gaan eisen zoals ze dat in Amerika doen.


Maar ik hoop vooral dat we deze crisis kunnen doorstaan en dat jullie, mijn lieve lezers, geen geliefde verliezen/verloren hebben aan deze verschrikkelijke ziekte.

Reactie plaatsen

Reacties

Kimberly
4 jaar geleden

Lijkt me heel erg moeilijk om niet de zorg te krijgen die je nodig hebt.. Hoop dat het snel weer normaal word

Joyce - SomedayTodayNL
4 jaar geleden

Ik vind het best spannend wat er vanavond gezegd gaat worden! Ik ben zelf leerkracht en de spanning binnen mijn werk is om te snijden. Ik hoop dat de juiste keuze gemaakt wordt, wat deze dan ook mag zijn.

veiligheidinverbinding
4 jaar geleden

Wat lastig voor je dat je niet de hulp krijgt die je nodig hebt juist nu. Ik hoop met je mee dat het snel iets versoepeld kan worden. Het is echt een bizarre tijd..
Heel veel sterkte ♡

Victor
4 jaar geleden

Wat lastig voor je. Corona raakt iedereen, maar ik begrijp dat het vel impact op je heeft. Ik hoop dat we snel weer het normale leven kunnen oppakken en jij de zorg krijgt op een manier die bij je past.

Mitchel Kleuver
4 jaar geleden

Leuk om te lezen hoe dingen bij jou doorgaan in deze tijden. Mijn begeleider belt nu eenmaal per week een uur :)

Maaike
4 jaar geleden

Tja inmiddels weten we dat er voorlopig nog niet heel veel veranderd helaas. Hopelijk is er snel weer wat meer mogelijk en zeker voor mensen die zorg nodig hebben.

Manon
4 jaar geleden

Oeh beterschap zeg! Heftig.

Felice Veenman
4 jaar geleden

sterkte !!! het is allemaal ook heel lastig, maar we gaan het wel redden met z'n allen

Stefaan De Winter
4 jaar geleden

Ik snak zo hard naar terug een normale wereld! Keep strong! xxx

rachel
4 jaar geleden

sterkte en hopelijk is het allemaal snel voorbij!
https://lafamiliab.nl/

Bianca Schrijft
4 jaar geleden

Dat contact met de psycholoog via de computer kan ik me heel goed voorstel. Dat heb ik zelf ook, met de psycholoog me de psychiater en het voelt gewoon niet hetzelfde.

Maak jouw eigen website met JouwWeb