Een week met laura: Zondag

Gepubliceerd op 3 december 2020 om 08:14

Veel mensen denken dat iemand die is afgekeurd en werkeloos thuis zit, niet veel doet. Ik merk tenminste dat er mensen in mijn omgeving zijn die dit van mij denken. Voor een deel van deze groep zal dat ook vast wel zo zijn, maar ik kan je zeggen dat ik alles behalve niets-doen doe.


In het begin van het jaar (2020) lag ik wel nog veel op de bank maar dat kwam omdat ik suïcidaal was. Maar nu het mentaal een stuk beter gaat ben ik weer volop bezig en zijn er dagen dat ik amper rust heb om een serie op tv te kijken.

Daarom de komende tijd blogs over hoe mijn dagen binnen een week gevuld zijn. Vandaag trappen we af met zondag.

Ochtend

Zoals gewoonlijk ben ik weer vroeg wakker. Kwart over 6 dit keer. Gelukkig leg ik sinds kort mijn kleding de dag van te voren al klaar op de badkamer dus kan ik rustig die kant op en mij aankleden. Daarna pak ik de wasmand mee naar beneden die voor mij klaar is gezet en baan ik me een weg door de katten heen.

Mijn 1e activiteit die ik beneden doe is de katten/kittens begroeten. We hebben zelf 2 volwassen katten en 1 kitten en er lopen nog 3 pleegkittens rond (ofja… 1 zit er in de bench.).

Katten

Ik ga op de grond zitten en geef de diertjes de aandacht die ze willen. Om en om komen ze knuffels halen. Soms ploffen ze neer op mijn schoot maar vaak willen ze na die knuffels gewoon weer lekker spelen.  Deze energie is een geweldig begin van de dag.  Dan sta ik op en ga ik naar Charlie, het kitten in de bench. Al blazend begroet hij mij. Ik begin rustig tegen hem te praten en open de bench ondertussen. Langzaam veranderd het blazen in spinnen en ik pak hem tegen me aan.  Ik doe hem een tuigje om en laat hem gaan. Hij wil graag lopen, al kan hij ook al wel genieten van de knuffels) en met het tuigje heb ik iets meer houvast dan zonder.

 

Was

Tijd voor de was. Ik ga op de bank zitten en vouw 1-voor-1 alles op. Op de sokken na, daar heb ik echt een hekel aan omdat het er vaak veel zijn en ze vaak hetzelfde zijn. Zie mijn eerdere blog…
Mn vriend heeft me gelukkig gezegd dat ik zijn sokken voor hem over mag laten en omdat hij de enige is die op regelmatige basis sokken draagt… Dus alle sokken sla ik dit keer over.

Blog 

Na de was, die zeker een uitdaging is met 3 rennende kittens om me heen, ga ik aan de slag voor mijn blog. In de ochtend lukt het me het makkelijkst om dit te doen dus waarom niet. Tijdens heb typen pak ik nog even wat ontbijt en zet ik onze radio aan. Ik type eigenlijk nooit zonder muziek. Het blog dat ik type gaat over Jouwbox. Deze box mag ik eens in de zoveel tijd ontvangen en testen en gisteren ontving ik de nieuwste variant. Ik besluit meteen maar het recept te proberen wat erbij zit. 
Het is een recept voor kerstkoekjes, en om het te maken gebruik ik meerdere producten uit de box. Producten die ik anders mogelijk aan mijn moeder zou geven dus dit is slim gedaan van de bedenkers van de box.

 

Boodschappen

Na het bakken, en opruimen, ga ik te voet naar de winkel. Ik zou dit een half jaar geleden nooit gedaan hebben en nu doe ik het gewoon even. Ik ga express zo vroeg (Het is pas 9;00 als ik vertrek). Omdat vandaag het 3e Sintboek bij bepaalde aanbiedingen te krijgen is. En die wil ik maar wat graag hebben. Doordat wij bestellen en op woensdag/donderdag laten leveren hadden we het 2e boek helaas niet want die was al op. Dat gaat me deze week niet gebeuren.

Ik ben te vroeg bij de winkel dus ik loop nog een extra ronde en doe daarna mijn boodschappen. Ik maak in de service shop ook nog een rondje want daar kan je leuke cadeau ideetjes opdoen.  En vervolgens loop ik via een andere route weer terug naar huis. Zo heb ik er meteen al 4,55 km op zitten in de ochtend. 

Eenmaal thuis is Robbin ook wakker en Bespreken we een beetje wat we vandaag gaan doen. Ook belt de dierenarts van het dierenopvangcentrum want mijn kittens hebben helaas koorts gekregen na de enting dus moeten we even op controle. 

Een drukke ochtend dus... En dan is het pas 11 uur.

Kerstboom

De kerstboom is het 1e ding op het gezamenlijke lijstje van deze dag.  Hij staat al een week maar vandaag gaan de lichtjes erin. We zetten/versieren de boom in delen want we hebben nog kittens zitten en het is altijd maar weer de vraag hoe die op zo'n ding in de kamer reageren. De lampjes is ieder jaar weer een leuke puzzel maar met kerstmuziek op de achtergrond en de belofte van een appel-speculaas-kruimelcake achteraf is het zeker geen straf. Het grootste deel van het versieren doet Robbin terwijl ik op de bank de kittens in de gaten houd en wat op instagram snuffel.

Middag

Na het zetten van de kerstboom is het tijd voor mijn lunch. En daarna ga ik dan, in robbins ogen, eindelijk beginnen aan de cake. De kruimellaag pas ik wel wat aan maar het gaat best goed. Op het eindresultaat moet ik helaas iets langer wachten want het is tijd om de kittens te verzamelen en naar de arts te gaan. Ik geef Robbin goede instructies en laat hem met de cake achter.

Dierenarts

Bij de dierenarts gedragen mijn mini's zich voorbeeldig. Faith blijkt wat snot te hebben dus mag ik haar extra medicatie gaan geven. Grace doet het goed maar de koorts moeten we even weten te bedwingen dus ook zij krijgt medicijnen. En Charlie gedraagt zich voor zijn doen echt heel goed. Dit ventje is wat angstig, maar krijgt meer en meer vertrouwen in ons. Hij mag aan een probiotica om zijn darmen rustig te krijgen. 
Een hele lijst aan medicatie rijker ga ik weer naar huis. Daar laat ik de kittens uit het mandje en zoekt Charlie een veilig plekje onder de bank. Die heeft er even genoeg van.

Even genieten

Dan is het tijd om even te genieten. Al een ruime week staat er voor mij een melting snowman op het aanrecht dus die ga ik nu soldaat maken en we pakken er een lekker stukje cake bij. Ondertussen kijken we samen een aflevering van Avatar op Netflix. Even ontspannnen.

Wandeling

Dan is het tijd voor een nieuwe wandeling. We lopen bijna 3 km waarbij we weer over van alles praten. Die wandelingen samen zijn echt mijn bijklets momenten. Het hoeft nergens over te gaan maar soms komen we bij een serieus onderwerp uit. Het is al een flink stuk kouder dan een week geleden maar als we flink doorstappen merken we daar een stuk minder van. 

Avond(eten)

Na de wandeling hebben we de rest van de Avatar aflevering gekeken en toen was het alweer tijd voor het avondeten. Hoewel het in het weekend de taak van Robbin is om te koken stonden we vandaag samen in de keuken. We maakte samen een pizza. Om deze vervolgens onder een dekentje op de bank (met 3 kittens op schoot) op te eten. Tijdens het eten van de pizza zetten we lekker een kerstfilm op. Deze hebben we nog geheel afgekeken en daarna was het tijd om de kittens hun medicijnen te geven.

Daarna hebben we beneden de laatste dingen opgeruimd en zijn we naar boven gegaan. Een keer op tijd naar bed is geen overbodige luxe.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.