Review: We R Memory Keepers Stitch Happy Pen

Gepubliceerd op 4 februari 2020 om 09:59

Een naaimachine zie je mij niet snel bedienen. Maar stiekem ben ik altijd jaloers geweest op de kaarten waarbij dingen vastgenaaid zijn op het papier. Het ziet er altijd zo professioneel en gaaf uit. Dat wil ik ook wel. Ik ontdekte dan We R Memory Keepers een tool heeft waarmee je makkelijk kan borduren en dit effect ook kan bereiken. Tijd om die eens uit te proberen.

Deze review lees je het beste op de computer of in desktopsite stand op je telefoon.

Wat is het?

De We R Memory Keepers Stitch Happy Pen is een eigenlijk een pen vormige tool waar een naald zit op de plaats van de punt. Bovenin de pen zit een rolletje garen. Je gebruikt het om papier aan elkaar vast te naaien en kan op die manier je kaarten of scrappagina's een leuke draai geven.

Wat kost het?

Ik heb de pen zelf via bol.com met een cadeaukaart. Normaal kost hij op bol.com € 29,99. Bij Craftelier kost hij op het moment van schijven 17,49 omdat die een flinke korting geven. Als je goed zoekt hoeft hij dus niet voor de hoofdprijs gekocht te worden.

Wat koop je?

In de doos zitten "30" delen van de kit. De 30 staat hier tussen aanhalingstekens omdat ze bijvoorbeeld alle achtergrondstickers als aparte onderdelen rekenen. In de doos zitten:  Één ponsnaald, één magnetisch frame, 2 trekdraden, 20 achtergrondstickers en 6 stencils. Tevens zit er een bolletje draad bij maar die rekenen ze blijkbaar niet mee. 

Hoe gebruik je het?

Allereerst haal je met de hulp van de trekdraad de gewone draad door de naald. Dit is de 1e keer even priegelen maar als je het door hebt is het best makkelijk te doen. Daarna haal je de trekdraad eruit en heb je dus de draad door de naald lopen. 

5. Gebruik een pincet met (scherpe) punt om de draad Gelijk te trekken na het borduren.

6. Neem de tijd om dit te doen. Onthoud, haastige spoed is zelden goed.

7. Een witte draad op spoel is bijgeleverd maar deze is makkelijk te vervangen door elke andere draad zolang die maat op een spoel zit. 

Vervolgens begin je op je werk te borduren. Er zijn wel wat tips om dit zo vlot en makkelijk mogelijk te laten verlopen.

1. Duw de naald helemaal door het papier. Dus niet alleen het puntje maar echt tot het einde van de naald.

2. Houd tussen gaatjes ongeveer 5 mm open om te zorgen dat ze niet gaan scheuren.

3. Het beste resultaat krijg je als je meerdere lagen papier gebruikt. Je draad gaat dan moeilijker los.

4. Blijf met de naaldpunt dicht bij het papier. Anders kan er te veel kracht op de draad komen te staan en trek je hem misschien uit het papier.

Wat vind ik ervan

Omdat ik nieuwsgierig was naar hoe de We R Memory Keepers Stitch Happy Pen gebruikt diende te worden keek ik er eerst een filmpje over. Hierdoor kreeg ik echter een verkeerd beeld want de persoon op het filmpje gebruikte hem verkeerd en was er zeer negatief over.

Vandaar dat ik toch maar zelf de proef op de som nam omdat ik niet geloofde dat We R Memory Keepers iets op de markt bracht dat niet werkte. En na even priegelen heb ik het door en lukt het best goed om de tool te gebruiken. 

Het resultaat is afhankelijk van hoeveel geduld je hebt. Dus het is zeker niet een tool die je even snel, snel, snel kan gebruiken. 

Hij is wel wat aan de prijzige kant. Zeker omdat de punten van de sjablonen best dicht bij elkaar zitten en dus net op het randje zitten van mislukken. Ook heb ik aan mijn vriend moeten vragen om de magneetjes een keer goed vast te lijmen want die lieten bij het eerste gebruik al los. Voor een product van deze prijs vind ik dat zeer spijtig. 

Verder vind ik het wel een aanrader omdat het een leuke toevoeging is voor je hobbyspullen en het je kaarten een stuk uitdagender maakt. 

Reactie plaatsen

Reacties

Caroline
4 jaar geleden

Dat ziet er heel erg leuk uit! Tof idee om zo mooie persoonlijke stationery te maken!

corrina
4 jaar geleden

Wat leuk, ben zelf ook een freubel tante dus leuk idee

nicole orriens
4 jaar geleden

Wat handig zeg! Ik kende dit helemaal niet. Ik ga mijn dochter tippen, die houdt van borduren!

Manon
4 jaar geleden

Ik heb zoiets nog nooit gezien! Ziet er bijzonder uit

Maak jouw eigen website met JouwWeb