Tekenen met Pippa Knus

Gepubliceerd op 5 februari 2020 om 11:48

Mensen zeggen altijd dat ik alles kan, maar helaas ben ik geen duizendpoot. Een van de dingen die ik niet kan is tekenen. Ik vind het heerlijk om te kleuren en ontdek meer en meer hoe ik dit op een mooie manier en met verschillende materialen kan doen. 

Maar tekenen? Dat lukt niet. En dat terwijl ik er toch aanleg voor zou moeten hebben. Mijn opa kon namelijk heel mooi en precies tekenen. Pippa Knus heeft een cursus ontwikkeld waarmee iedereen moet kunnen leren tekenen. Tijd om deze eens te testen en mijn skills te ontwikkelen.

De cursus(sen)

Ik zei dat Sanne van Pippa Knus een cursus had ontwikkeld maar eigenlijk zijn het er vijf. Je kan namelijk kiezen uit:

Ik koos er twee uit om te proberen. Mocht je nu niet kunnen kiezen dan is er ook een cursus die uit alle vijf de cursussen bestaat. Het gehele pakket aanschaffen is in verhouding goedkoper en het heeft ook nog leuke extra's. 

 

Basis illustreren - €109,95

Zoals gezegd zijn mijn tekenskills ver onder de maat. Daarom besloot ik om de cursus basis illustreren in ieder geval te gaan volgen. Een goede basis is het halve werk.  Tijdens de cursus basis illustreren leer je op geheel eigen tempo de basistechnieken van het illustreren. Je kan deze cursus in 7 weken doorlopen maar je kan er ook lekker de tijd voor nemen, iets wat zeker aan te raden is.

De cursus besteedt namelijk niet alleen aandacht aan de basis van het illustreren, maar wil je vooral leren om lekker te tekenen voor je ontspanning zonder dat je moet voldoen aan je eigen hoge eisen en verwachtingen. Je leert dus ook om sneller tevreden te zijn en om kritisch te kijken naar je werk zonder boos te worden. Hierdoor wordt tekenen weer leuk en ontspannend en zal je ook sneller tot goede resultaten komen.

Tijdens de basiscursus leer je in diverse lessen omgaan met diverse onderwerpen. Zo ga je leren om te durven schetsen. Want als er iets niet precies en perfect is is dat je 1e schets. Daarnaast leer je schaduw en perspectief verwerken in je tekening om hem meer diepte te geven/meer tot leven te laten komen. Je gaat ook aan de slag met de aquareltechniek en leert hoe je spullen in huis, dieren, portretten en complete illustraties kan tekenen. Beginnen bij het begin en samen werken tot het einde. Zo omschrijft Sanne het.

Huis en tuin illustraties - 89,95

Ook in deze cursus staat het plezier in illustreren voorop. Dit loopt eigenlijk als een rode draad door alle cursussen heen.

Maar anders dan in de cursus: Basis illustreren leer je hier hoe je planten, kastjes, bloemen tekent. Ook leer je een terras, woonkamer en tuin te tekenen en er wordt in deze cursus ook gekeken naar hoe je een illustratie het beste op kan bouwen. 

Deze cursus koos ik omdat hij nog steeds redelijk algemeen is. Ik kan er dus veel kanten mee uit. Ook vind ik dit een leuk onderwerp omdat ik veel thuis zit en dus daar makkelijk mijn inspiratie kan vinden.

E-book

Als je de cursus besteld krijg je ook het E-book passende bij de door jou bestelde cursus. In het Ebook vind je de informatie uit de video's terug en krijg je een schriftelijke beschrijving van hoe je aan de slag kan gaan. 

Tevens bevat het E-book extra inspiratie en foto's om de uitleg beeldend te maken. Het is echt een tool om nog meer plezier te halen uit de cursus en je eigen illustraties.

Facebookgroep

Naast de onlinecursus en het E-book is er ook een Facebookgroep behorende bij de cursussen. Hierop kan je met andere cursisten informatie, inspiratie en tips uitwisselen. Je bouwt samen met alle cursisten een community op. Samen plezier in tekenen hebben en dit laten groeien door elkaar te inspireren en te delen, dat is het doel.

LIVE tekendagen

Als je je opgeeft voor een cursus dan kan je je, tegen betaling, ook opgeven voor een van de LIVE tekendagen. Dit zijn workshopmomenten op diverse plekken in Nederland. Op deze dagen ga je met een leuke groep, bestaande uit andere cursisten, aan de slag om samen te tekenen, wat lekkers te drinken en kletsen. Tevens kan je op deze dagen alle vragen aan Sanne vragen over het tekenen want zij zal zelf ook aanwezig zijn!  De eerste dag is op 14 februari, dus mocht je partner nog een Valentijns cadeau voor je zoeken... Tip hem dan hierover.

Mijn voortgang

Gedurende de cursus zal ik op instagram mijn voortgang laten zien aan de hand van foto's. De voor foto ga ik zo maken zodat we goed vergelijkingsmateriaal hebben. Mijn foto's kan je terugvinden onder de hoogtepunten. 

Ook zal ik na afloop van elke cursus een review schrijven. Op die manier kan ik je er dan in detail en uit eigen ervaring meer over vertellen.

Over Pippa Knus

Pippa Knus is het bedrijf/merk van illustratrice Sanne van Dijk. Het is haar missie om te laten zien dat iedereen kan tekenen en dat het mogelijk is om tekenen als ontspannende activiteit te zien waarbij je ook zeker mag vertrouwen op je eigen kunnen. 

Sanne heeft een atelier aan huis, waar ze fulltime werkt aan Pippa Knus. Ze ontwerpt geboortekaartjes, trouwkaarten, logo's, kinderboeken en nog veel meer. Tevens is ze te boeken als illustrator voor bruiloften en evenementen en geeft ze ook workshops.

Zelf ook leren tekenen van Pippa Knus

Dat Sanne tekenen echt ziet als een ontspanmoment is aan haar te zien en daarom is leren tekenen van Sanne een ontspanmoment voor jezelf. Haar video's en E-book helpen je op weg en laten je zie dan ook jij kan tekenen.  

Mocht je nu denken:

“Mijn tekenskills zijn ook niet wat ze zouden moeten zijn.”

of

“Ik wil ook leren genieten van het tekenen i.p.v. constant maar commentaar hebben op mijn eigen kunnen.”

Kijk dan snel op de site van Pippa Knus om ook een of meerdere cursussen aan te schaffen. En neem dan meteen een kijkje tussen de gave producten die Sanne ontworpen heeft voor Pippa Knus.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Emma
3 jaar geleden

Wat gaaf! Wel wat prijzig helaas

laura Derks
3 jaar geleden

Je krijgt er wel levens lang toegang voor en het is wel een gave cursus

nicole orriens
3 jaar geleden

Ik kan helaas ook niet zo mooi tekenen als ik zou wensen. Wat handig dat er dit soort cursussen voor zijn.

Laura
3 jaar geleden

Ik zou zeggen probeer er eens een. Je kan er altijd wat van leren.

Marleen
3 jaar geleden

Altijd zo leuk als je goed kan tekenen, leuke cursussen ook!

laura
3 jaar geleden

Ik hoop het met deze cursus dan ook te leren

Amina
3 jaar geleden

Dit is zo te gek! Ik ga je blog in m'n bookmarks zetten want ik wil ook zo graag leren tekenen! Thanks voor de inspiratie!

laura
3 jaar geleden

Mijn blog zal de lessen niet geven. Het is slim om dan de cursus zelf aan te schaffen. Maar dankjewel voor het compliment

Manon
3 jaar geleden

Ik ken Pippa Knus van de illustraties die ze maakt, ze heeft er ook een van mij gemaakt. Maar de cursussen waren mij nog onbekend. Leuk! Veel plezier!

laura
3 jaar geleden

ze maakt echt toffe dingen

rachel
3 jaar geleden

wou dat ik zo mooi kon tekenen!! maar helaas haha. cursus zou voor mij ook niks zijn want ik heb er dan weer geen geduld voor
https://lafamiliab.nl/

laura Derks
3 jaar geleden

geduld kun je ook leren.

Lodi
3 jaar geleden

leuk hoor, ik doe momenteel een cursus illustreren bij de LOI en moet nu alleen de laatste opdrachten nog inleveren. Ik ben zeker geen ster maar vind tekenen super leuk.

laura Derks
3 jaar geleden

dat je het leuk vind is al super. Ik ben benieuwd wat jouw cursus inhield

Felice Veenman
3 jaar geleden

o wat leuk om via zo'n cursus te leren tekenen. Ik kan ook helemaal niet tekenen, moet ik zeggen en dat vind ik soms best jammer

laura Derks
3 jaar geleden

wat let je om een cursus te gaan volgen?

Mandy
3 jaar geleden

Oh wauw wat mooi! Jammer dat ik voor zoiets geen tijd heb

laura Derks
3 jaar geleden

ja ik las dat jij het behoorlijk druk hebt.

An Van Assche
3 jaar geleden

Je hebt er plezier in en dat is geweldig!! Veel succes met de vorderingen.

laura
3 jaar geleden

dankjewel

Daisy
3 jaar geleden

Wat een super toffe cursussen 😄
En voor wat je krijgt vind ik de prijzen wel meevallen.

Ik heb hier zelf het geduld niet voor helaas 😔

laura Derks
3 jaar geleden

het voordeel is dat je het zo snel/langzaam kan doen als je zelf wilt.

Joany
3 jaar geleden

Wat ontzettend leuk! Lijkt me erg leuk om te doen.

laura Derks
3 jaar geleden

is ook echt super.

KoolFamily
3 jaar geleden

Geweldig.
Jouw tekenskills zijn zeker en vast veeeeel beter dan die van mij.
Voor mij zou dit echt zonde van het geld zijn om hiermee te beginnen...

laura Derks
3 jaar geleden

je moet ergens beginnen toch. het kan ook goed voor je zijn voor de ontspanning

Gea
3 jaar geleden

Wat ziet dat er onwijs schattig uit! Echt mooi

laura
3 jaar geleden

ik zal het aan Sanne doorgeven

Alexandra
3 jaar geleden

Wat ontzettend leuk. Ik ben meer van het kleuren op het moment. Maar een leuke cursus om te onthouden.

laura Derks
3 jaar geleden

k ben ook van het kleuren maar het lijkt me super gaaf om ook zelf dingen te kunnen tekenen die ik dan in kan kleuren

Hippiemeisje
3 jaar geleden

Och, dat is wel leuk.
Ik teken wel graag en best veel, maar vaak ontbreekt het me ook aan inspiratie. Ik denk dat het dan ook wel leuk kan zijn.

laura Derks
3 jaar geleden

je kan je aanmelden voor de cursus. het is heel gaaf

Wendy
3 jaar geleden

Wat leuk, ben heel benieuwd naar he tekeningen die je gaat tekenen.

Maak jouw eigen website met JouwWeb