Nieuwste blogs

Hieronder zie je de nieuwste blogs. Klik op de foto om naar dat blog toe te gaan. Vervolgens kan je onder het blog naar andere blogs. Wil je een van de oudere blogs lezen? Klik dan onder deze foto's op de paginanummers.

Dagje uit

Ik ben fan van de Efteling, in dit park kom ik in een ander soort wereld en kan ik zonder moeite genieten. Ofja zonder moeite.... Ik merkte dat ik snel moe was. Een dagje Efteling geeft natuurlijk veel prikkels. en zodra de wachtrijen langer werden werd het voor mij moeilijk de hele dag vol te houden.  Toen ik wist dat ik autisme had heb ik een faciliteitenkaart aangevraagd. Door deze kaart kon ik buiten de rij wachten en hierdoor ben ik in staat de hele dag vol te houden. 

Lees meer »

Acceptatie

De laatste tijd heb ik wat moeite met het hebben van autisme. Doordat ik altijd maar door wil put het me uit. Gedurende de dag krijg ik prikkels maar ik plan geen tijd in om bij te komen. Ik ga uitdagingen aan en plan het een na het ander. Ik heb de afgelopen jaren pogingen gedaan om een "gewoon" leven te leiden. Ik vond van mijzelf dat ik dit gewoon moest kunnen. Dat ik een diagnose had betekende niet dat ik niet meer door kon zoals ik bezig was. Echter ben ik deze zomer ingestort. IK had simpelweg geen energie meer om door te gaan. 

Lees meer »

Onontkoombare prikkels: boodschappen doen

Vandaag was het weer zover, ik moest naar de winkel om een deel van de boodschappen te halen. Ik zeg bewust een deel omdat ik probeer mijn boodschappen zoveel mogelijk in één keer te doen. Hoe minder vaak ik naar de supermarkt moet hoe fijner.

Lees meer »

Onontkoombare prikkels: openbaar vervoer

Het openbaar vervoer is, in mijn ogen, echt een vervoersoptie die je beter kan vermijden. Echter ontkom je er soms niet aan dat je met de bus of trein moet reizen, ik weet niet hoe het met de tram is want die hebben we hier niet in de buurt, maar ik neem aan dat dit ongeveer vergelijkbaar is.

Lees meer »

Meer dan autisme

Sinds ik weet dat ik autisme heb, probeer ik altijd te denken in termen dat ik meer ven dan mijn autisme. Aan autisme hebben zitten negatieve kanten, dat is zeker waar. Zo ben ik niet goed in staat om vriendschappen aan te gaan en heb ik moeite met het uiten en begrijpen van mijn emoties. Maar ik kan me ook als geen ander op iets richten als ik dit wil. Zo had ik de kans versneld af te studeren. En hoewel mensen zeiden dat het al knap was als ik, gezien de omstandigheden, mijn studie in de 3 jaar die ervoor stonden deed. Was ik gebrand op het halen van mijn studie in 2.5 jaar. Doordat ik mij hiertoe wilde zetten is me dit ook gelukt. Ik kon mijzelf hier goed toe zetten omdat dit mijn interesse had. Na deze studie heb ik nog een vervolgopleiding gedaan en ook hier heb ik, ondanks tegenslagen, mijn diploma gehaald. 

Lees meer »

Soorten autisme

Tot enkele jaren terug werd er gesproken van klassiek autisme, pdd-nos of asperger. Maar tegenwoordig is het gewoon een stoornis in het autisme spectrum. 

Lees meer »

Autisme algemeen

Autisme is een stoornis in de informatieverwerking in de hersenen. Vaak wordt ook gesproken van ASS (autismespectrumstoornis). Mensen met autisme hebben vaak problemen in meerdere van 3 gebieden. 

Lees meer »

Mijn verhaal, diagnose en zoektocht.

Voor ik wist dat ik autisme had, dacht ik dat ik iets fout deed. Ik hoorde er niet bij en hoe hard ik dit ook probeerde, ik kreeg het niet voor elkaar.  Ik zat niet goed in mijn vel. Werd gepest en wist me geen raad. Tot ik instortte. Ik kon niet meer en van de een op de andere dag werd alles git zwart. Ik wilde dit niet meer en kon niet meer vooruit. Ik genoot niet meer van het leven en wilde weg. 

Lees meer »