Kijk terug en vooruit

Gepubliceerd op 31 december 2019 om 12:56

En dan is 2019 al weer voorbij. Een jaar waarin ik veel wilde bereiken. Het jaar waarin ik dit blog begon. En het 2e jaar van mij als pleegmoeder voor kittens. Wat is er van mijn plannen terecht gekomen? Wat is er gebeurd in dit volle en chaotische jaar. En hoe ga ik 2020 in? Samen met jullie blik ik graag terug en vooruit.

Plannen 2019

In 2019 had ik vele plannen. Ik wilde de Mont ventoux beklimmen, eindelijk weer aan het werk, afvallen en vooral dat het een beter jaar werd dan 2018. 

Natuurlijk had ik vooraf plannen gemaakt en volgde er gedurende het jaar ook diverse plannen. Mijn blog kwam erbij en daar maakte ik een hele fanatieke start mee. Ik zou allerlei columns hebben en op vaste dagen blogs online zetten. Ik begon aan uitdagingen (40 dagen bloggen, 1000 vragen aan mijzelf enz) en ik zat in een flow.

Maar de plannen veranderden, mijn leven kwam in de weg van alles en werd even chaotisch als 2018. 2019 moest een beter jaar worden maar ik merkte dat dat niet het geval was. Daarover schreef ik al op 9 februari een  blog het jaar was toen amper een maand oud...

2019 heeft me vele lastige dingen op mijn pad geworpen: een arm die niet meewerkte, vele onderzoeken, revalidatie, auto-ongeluk, meerdere andere ongelukken, zieke kittens, afscheid nemen van 1 konijn, financiële problemen,  onzekerheden en uitdagingen. Owja, op de valreep gooide het leven ook nog een longontsteking mijn kant op en waar ik deze natuurlijk aan me voorbij had moeten laten gaan, besloot mijn gezondheid die toch te vangen... dankjewel.

Maar ook kwamen er goede dingen voorbij, dingen die zeker niet onopgemerkt bleven maar door alle tegenvallers soms wat ondergesneeuwd raakten. Zo kreeg ik eindelijk ambulante begeleiding en kwam er eindelijk huishoudelijke hulp. Ook behaalde ik de top van de Mont ventoux, zorgde ik ervoor dat 21 kittens goed werden opgevangen en een nieuw huis vonden (nr 22 en 23 zitten nu nog bij me). Leerde ik mijzelf en m'n grenzen kennen en overwon ik angsten.

 

Ja het was een wisselend jaar.  Een jaar wat ik op de meeste vlakken zo snel mogelijk zou willen vergeten.  Maar toch ook een jaar met goede dingen die ik moet onthouden. Al is het maar door de lessen die ik eruit kan halen.

Dalen 2019

Ik noemde al snel enkele dalen en die waren er ook echt wel. Het leven gaat immers met up's en down's, dus waarom zou dit jaar anders zijn. 

Waar in het begin vooral mijn arm een diep dal leek, werd dat later mijn mentale gesteldheid en de pech van de laatste maanden. Over die arm heb ik echter al geschreven dus andere dingen krijgen hier weer een plekje. 

Auto-ongeluk 

Op 4 oktober had ik een auto-ongeluk. Inmiddels heb ik alweer zelf auto gereden. Maar lange stukken , rijden in het donker of rijden in de regen... Die laat ik voor wat het is. Tevens blijf ik moeite houden met bochten op de snelweg en moet het moment nog komen dat ik de 120 weer aantik.  Ik blijf nu steken op 100.(Met het oog op de nieuwe snelheidsregels geen probleem.)

Longontsteking 

De week voor kerst was ik wat grieperig. Ach dat hoort erbij. Ik nam mn rust en dan zou ik op kerstavond toch met het koor mee kunnen zingen, iets waar ik echt zin in had. Echter bleek de zaterdag voor kerst, dat de griep een longontsteking was geworden. 

Ik kon niet harder balen op dat moment. Natuurlijk voelde ik me beroerd, maar tot dit moment was ik ervan overtuigd dat ik gewoon mee kon zingen. Al was het maar 1 van de 2 missen geweest. En geloof me... last minute je kerstplannen aan moeten passen 5x of meer per dag medicijnen moeten nemen, bagger slapen en je echt heel ziek voelen... dat waren niet mijn gewenste activiteiten.

Ik voelde me daarnaast flink eenzaam. Ik miste alle leuke gezelligheid rondom de feestdagen en mn vriend was eindelijk vrij van werk maar ik lag beneden op de bank met een stapel kussens omdat ik niet te plat kon liggen.  Het was flink balen.

Inmiddels zijn de meeste kuurtjes aafgelopen en voel ik me iets beter. Maar ik slaap nog steeds slecht en hoest nog flink. Slecht einde van 2019 en ook wel een beetje een slecht begin van 2020.

 

Blog

Hoe voortvarend als mijn blog ook van start ging. Door de diverse gebeurtenissen schoot het het volledig bijin.  Daarom zijn alle onderdelen on hold gezet en is het een hele tijd flink stil geweest.  Nu langzaamaan de rust wat terug komt in mijn leven, pak ik ook dit blog weer op. Voor het nieuwe jaar heb ik wel maar 3 dingen per maand gepland. Lukken er meer dingen dan is dat mooi. En lukt het niet... Dan is er nog geen man overboord. Het is maar een hobby.

Wat ik doe met de onderdelen/uitdagingen die ik in 2019 gestart ben en nooit afgemaakt heb... dat zie ik nog wel. Sommige zal ik opnieuw starten, sommige zal ik afmaken en andere... Die laat ik voor wat het is. 

Hoogtepunten 2019

Hoewel ik verwijzen naar eerdere berichten makkelijk vind en zeker de moeite waard vind omdat het scheelt in schrijven, vind ik ook dat hoogtepunten wel altijd ten volle benoemd moeten worden. Daarom zal ik ze hier gewoon beschrijven, zelfs als ze al voorbij kwamen. Zijn er berichten gerelateerd aan dit hoogtepunt? Dan noem ik dat eronder.

Mont ventoux 

Allereerst was daar het grote doel van 2019. Het beklimmen van de Mont Ventoux. Dit doel heb ik "glansrijk" behaald. Op 20 juni fietste ik, aangemoedigd door vele mensen, in ruim 3 uur naar de top van de Kale berg. 


Het was afzien en ik zou niet nog een keer zomaar ja zeggen op zo'n uitdaging... Maar het was het waard. Ik heb van de trainingen en de beklimming heel veel geleerd en dit is ook zeker iets wat ik met me mee wil nemen in het nieuwe jaar. 

Het grootste dat ik geleerd heb is dat ik veel meer kan dan ik dacht, dat ik in staat ben om door te gaan als anderen op zouden geven en dat ik veel krachtiger ben dan ik voor mogelijk had gehouden.

Kittens

Ook heb ik vele kittens op mogen vangen. Van die kittens hebben er 21 al een nieuw huisje gevonden. 2 Kittens zitten momenteel nog bij ons in huis. De laatste van die 2 is gisteren nog bij ons gekomen.

De kittens geven mij zoveel liefde en plezier. Ik merk dat ik echt geniet van de momenten die ik met ze heb. En als ik nadien nog naar de foto's kijk dan begin ik echt weer te stralen. Ik wil in 2020 ook echt kittens op blijven vangen. Misschien niet de echte zoogkittens, want dat kost toch wel heel veel energie. 

Op de pagina catmom deel ik over elk kitten het verhaaltje dat er voor de site van het asiel door mij geschreven wordt. Hier kan je dus meer lezen over de kittens. 
Komend jaar hoop ik ook dat ik dit meer bij kan werken door er ook tips te geven en eventuele avonturen te delen/producten te omschrijven. 

 

Hulpverlening 

In 2019 is ook eindelijk (na heel veel moeite) de hulpverlening op gang gekomen. Ik heb nu wekelijks ambulante begeleiding en iedere 2 weken komt een huishoudelijke hulp. Hierdoor kunnen mijn vriend en ik nu meer tijd voor elkaar hebben en worden we steeds meer weer vriend en vriendin ipv hulpvrager en hulpverlener. 

Vooruitblik 2020

In 2020 wil ik niet zozeer echt doelen stellen met een harde deadline, maar meer een richtlijn hebben van waar ik aan wil werken. Daarom ben ik in enkele categorieën visionboards gaan maken om zo een idee te krijgen van wat ik wil. Hieronder zal ik deze borden toelichten.

Lezen

Ik zou graag meer lezen. Het liefst ongeveer 1 boek per maand. Op die manier kan ik mijzelf dwingen om even stil te staan en wat rust te nemen. 

Planner

Op mijn wishlist van december stond een planner van Happy Planner. Deze is inmiddels in mijn bezit en hiermee wil ik proberen de chaos meer op orde te krijgen.  Ik heb meerdere planners. één voor in mijn tas, één voor de wekelijkse plannen (en die versier ik ook mooi maar hierover later meer.) En nog eentje voor het gezins stuk. Dus voor de gezamenlijke planning.

Gezondheid

Qua gezondheid wil ik heel graag mijzelf beter leren kennen. Ik wil mijn grenzen herkennen en aan kunnen geven en beter in mijn vel gaan zitten. Tevens wil ik, zodra het kan, het fietsen weer oppakken. Ik heb dit namelijk als een prettige ontspanningsactiviteit ervaren. 

Werk

In 2019 was ik al bezig met het zoeken van werk en re-integreren. Echter gooide mijn gezondheid toen roet in het eten waardoor ik nu volledig ben afgekeurd. Toch hoop ik dan ik in 2020 aan de slag kan. Al is het maar een paar uur per dag.

Geld

Qua geld wil ik graag beginnen met het aflossen van schulden. Hier ben ik al mee bezig maar dit loopt nog niet altijd volgens de juiste weg. Het gaat me waarschijnlijk niet lukken alle schulden al af te lossen. Maar een begin moet te maken zijn. 

Blog

Met mijn blog hoop ik in 2020 verder te groeien. Ik hoop dat ik de 10.000 bezoekers haal en dat ik jullie kan blijven inspireren, motiveren en dat jullie terug blijven komen.

Dit was een terugblik naar 2019 en vooruitblik naar 2020. Rest mij voor nu niets anders dan jullie een fijne jaarwisseling te wensen en te zeggen: Tot volgend jaar. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

melanie hoogvliet
3 jaar geleden

Wat jammer dat 2019 niet het jaar is geworden wat je wilde eigenlijk was dat hier ook zo. Wel fijn dat je mooie doelen hebt voor 2020 ik hoop dat je er veel van mag bereiken. Ik lees zelf erg veel en word daar altijd heel erg ontspannen van.

Maak jouw eigen website met JouwWeb